Zenekar, DJ, konyha és egyéb résztvevők koordinálása

2020.03.12

A mai nap pont egy zenésszel telefonáltam egy nyári esküvőt illetően. 

Lebeszéltük előre, hogyan fogunk egymásnak jelezni, ha épp bemondani valóm lesz, illetve megkérdeztem, hogy a vezeték nélküli színpadi mikrofonom hogyan tudom rácsatlakoztatni rendszerükre. Beszélgetés után eszembe jutottak a következő gondolatok...

Sok pár keres meg azzal a tudattal, hogy a ceremóniamester annyit csinál, hogy a nagy napon bemond 1-2 dolgot, tereli a népet és ennyi. Lehet vannak ilyen szolgáltatók is a szektorban, azonban fontos leszögezni hogy a CM munkája akár hónapokkal ezelőtt, már a leszerződés pillanatában elkezdődik.

Miután megtörtént a foglalózás, először egy forgatókönyvet írunk közösen a párokkal, amin összeszedjük a nagy napotok várható momentumait negyedórás pontossággal, akár több A4-es oldalon (De általában egy oldal elég szokott lenni... :) ) Majd ezt a forgatókönyvet a ceremóniamester elküldi a többi szolgáltatónak: fotósnak, videósnak, dj-nek, zenésznek, szertartásvezetőnek, lagzi helyszínnek - egyszóval mindenkinek aki értetek fog dolgozni az esküvőtökön.

Így mindenki pontosan tudni fogja mikor mi lesz a dolga. A ceremóniamester nem csak egy stand-up stílusú nevettető, hangulatkeltő ember, hanem egyben esküvőkoordinátor is. 

Sokan jönnek azzal, hogy "majd maguktól történnek a dolgok".

Ez egy 25-35 fős kisebb lagzinál igaz lehet. Ott akár a vőlegény is "rendet tud tartani". De ha számolunk akár csak 100 fővel, szét eshet a társaság. Ott az ifjú pár már nem tud egyszerre foglalkozni a vendégekkel, irányítani a személyzetet és még mellette élvezni is a saját esküvőjét...