Ceremóniamester árak

Ceremóniamesterség listaár

A kezdő, tapasztalat nélküli ceremóniamesterek 120 és 150 ezer forint közötti összeget kérnek, míg a profik árszabása 180 ezer forintnál kezdődik. Az országos átlagos ceremóniamester listaár 170 738 Ft, bár a valóságban ez inkább 200 ezer forint környékén mozog.

170 738 Ft

50% "BUÉK" kedvezmény 2021 januári esküvőkre

50% last minute kedvezményt ajánlok januárban házasulandó pároknak, a megmaradt időpontjaim erejéig. December 10-ig már nem tarthatóak lakodalmak, azonban jövőre várhatóan már igen. Ezen már ne múljon legyen-e megfelelő ceremóniamesteretek esküvőtökre. Így szeretnék Nektek ezzel a felajánlott reklám árral segíteni. Az ajánlat 2020. november 30-ig történő foglalózással érvényes.

85 000 Ft

40% "restart" kedvezmény 2021-es előszezonú esküvőkre 

Az átszervezéshullám végett sokan jövő év előszezonjára tudtok már csak lagzitokra ideális helyszínt találni. Nektek ez egy kiváló lehetőség, hogy legyen egy kiváló ceremóniamesteretek is mellé. Az előszezon 2021 január - február - márciust jelent. Az ajánlat a 2020. november 30-ig történő foglalózással érvényes.

100 000 Ft

20% "early bird" kedvezmény 2021-es főszezonú esküvőkre

20% "early bird" engedményt kaptok akkor is, ha csak jövő év főszezonjára tervezitek az esküvőtök. Hiszen az idei év gazdasági helyzetét tekintve számotokra is jól jöhet egy kis megtakarítás. Az ajánlatom így a következő. Ha már most megtiszteltek felkérésetekkel, akkor így koránkelő kedvezményben részesültök. A főszezon 2021 áprilisától számítandó. Az ajánlat a 2020. november 30-ig történő foglalózással érvényes.

135 000 Ft

Instax Mini Gép Bérlés Esküvőre

Fényképezőgép, ami rögtön kiadja a képet. Szokták még Polaroid fényképezőgépnek is a köztudatban hívni, azonban ezt a Fujifilm gyártja már a 21. században. :) Amennyiben most foglalsz le 2021 főszezonjára, úgy egy Instax Mini 11 (Legújabb 2020-as modell) típusú gép bérlését ajándékként biztosítom. A fényképezőgéphez speciális GP ReCyko Pro Photoflash elemeket is hozok. Nektek mindössze a filmről kell gondoskodnotok, ami a Tietek lesz.

Ajándék


Mit foglal magában az ár?

Mielőtt részletezném az általam vállalt feladatokat, fontos kiemelnem, hogy a ceremóniamester nem vőfély és vice versa. Habár hasonló feladatkörünk van, a habitusunk és a stílusunk teljesen más. A vőfély népviseletben jelenik meg, mind a stílusában, mind a nyelvezetében a régi hagyományokat eleveníti fel, míg a ceremóniamester ezt mellőzi, de ugyanúgy elkoordinálja az esküvőt és a lagzit. Azaz azoknak a pároknak érdemes inkább ceremóniamestert (azaz CM-et vagy cerót) fogadnia, akik inkább egy öltönyös, modernebb műsorvezetőt szeretnének, hogy az esküvő és a lagzi problémamentesen zajlódjon le.

VENDÉGEK FOGADÁSA

Kora délután érkezem, a ceremóniát megelőzően egy órával. Segítek a násznépnek akklimatizálódni még a szertartások előtt. Megmutatom a mellékhelyiségeket, és hogy hol frissíthetik fel magukat.

KÖSZÖNTŐESEMÉNYEK LEVEZÉNYLÉSE

A szertartások után a pezsgős koccintás, ajándékátadás, gratulációk vagy épp a vacsora előtti asztalköszöntő beszédek hangulatos felkonferálását is bízzátok ide.

ZENEKAR, DJ, FOTÓS KOORDINÁLÁSA

Legyen szó akár egy esküvői csoportfotó összerakásáról, vagy a DJ-nek a nyitótánc zenéjének indításáról - minden koordináció felelőssége az enyém.

NÁSZNÉP FOLYAMATOS SEGÍTÉSE

A lakodalom helyszínére való érkezésnél segítség az ültetésben, majd egész este folyamán a vendégek jólléte és jókedve a prioritás. Legyen szó akár csak egy kiürült söröskorsóról, amit a személyzet nem vett észre... :) Segítségemmel ismét újra megtelítődik.

ESKÜVŐI JÁTÉKOK LEVEZÉNYLÉSE

Kocsis játék, Házaspárbaj, Vacsorakvíz, Zenefelismerő játék, Tombola... Legyen szó ivós, vagy épp intellektuális játékról, repertoáromban minden szerepel. A játékarzenálom folyamatosan fejlesztem, frissítem, aktualizálom. Sőt, ha megtetszett ismerősöd lagzijában valami huncutság, azt is megcsinálhatjuk.

MENYASSZONYTÁNC, VŐLEGÉNYTÁNC LEVEZÉNYLÉSE

Az est folyamán sok táncos program lesz. (Ha kéritek, mert manapság semmi nem kötelező). Kezdve a nyitótánctól, a menyasszonytáncon át, a gyertyafény keringőig. Koordinálását és a násznép ovációját bízzátok ide.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, lépjünk kapcsolatba, hogy megbeszélhessük a részleteket. Kölcsönös szimpátia esetén a szerződést is minél előbb meg tudjuk kötni, így amint lehet, leveszem a vállatokról ezeknek a szerepköröknek a terhét.

3 csapda, amibe ne ess bele, ha spórolni akarsz

Ne a család barátja legyen a cm

Sokakban felmerül a kérdés, miért nem kérjük meg a Pistit, hogy ő legyen a mikrofonnál és terelje a népet. Őt mindenki szereti, és ráadásul rengeteget spórolhatunk vele! - Ez az egyik legnépszerűbb csapda, amibe a párok beleesnek. Hiába nem szokott ez a barát sokat inni, és jól beszél, ráadásul fel is ajánlotta a segítségét, gondoljátok át még egyszer. Ha ez mind igaz is, még akkor is nagyon könnyen káoszba fulladhat az este. És ha mégis lámpaláza lesz a közel száz fős vendégsereg láttán? Vagy nem lesz elég tekintélye, hogy a násznépet rendre intse, ha netalán egy már kevésbé szomjas rokon kicsit nagyhangú vagy tolakodó lesz? Mit történik akkor, ha véletlenül elfelejt egy fontos programpontot? Kimarad a menyasszonyrablás? Vagy egyszer csak megjelenik a torta minden felkonferálás nélkül? Arról nem is beszélve, ha folyamatos csúszásban van a program, és tapasztalat híján nem tudja, hogyan hozza rendbe a dolgokat, akkor ki fog segíteni? Így már nem is hangzik olyan jól, ez a tuti spórolási tipp, ugye? Egy tapasztalattal rendelkező ceremóniamester mindent kézben tart, és ha valami váratlan esemény történik, könnyen megoldja, valószínűleg a vendégek nagy része észre sem veszi, hogy valami nem az eredeti terv szerint ment.

A Ceremóniamester nem DJ

Bár gyakran láthattok ajánlatokat, hogy egyes ceremóniamesterek egyben DJ-k is, ne dőljetek be nekik! Mind a két feladat egy-egy teljes embert kíván meg. Az esküvő előtt még akár juthat ideje mindenre, de a lagziban hogyan fogja egyszerre a zenét válogatni, esetleg megállítani, ha közben épp valami egyéb megoldani való adódik? A DJ-nek is néha el kell látogatnia a mosdóba, vagy egy üdítőt elfogyasztania. Arról nem is beszélve, hogy dalokat kell választania, hangerőt szabályozni, vagy átkeverni, ha a násznép tetszését valami nagyon nem nyerte el. Emellett hogyan jutni ideje folyamatosan koordinálni az este programját? Gondolom ti sem szeretnétek, ha 10-20 percig csak úgy menne magától a zene, amíg a DJ-tek épp máshol van, ráadásul ez számos alkalommal lejátszódna az este folyamán. Ezek a kisebb bakik könnyen a program elcsúszásához vezetnek. Arról nem is beszélve, hogy sokkal nagyobb lenne a feszültség, pedig egy stresszmentes, örömteli esküvőt terveztek.

A szertartásvezető sem jó ceremóniamesternek

A jó szertartásvezető nem ceremóniamester, mivel mind a két szerep fontos, egyedi része az esküvőnek. A szertartásvezető az anyakönyvvezető alternatívája, a fogadalomtételt vezeti le egy kicsit szabadabb légkörben. 

A ceremóniamester, mint ahogy már fentebb írtam, az esküvő ikonikus része.

Ő garantálja, hogy minden gördülékenyen menjen és a násznép örömmel ünnepeljen veletek. Nem jó ezeket a szerepeket sem egybemosni, mert mindkét személy könnyen hitelét vesztheti ezáltal.


Tökéletes nap...

Mert annyi jó dolog történt. Élmények. Találkozások. Beszélgetések. Új dolgok. És élvezem. Jól érzem magam. De mégsem ezektől tökéletes. A nap legszebb pillanata az, amikor csoda történik. Megmagyarázhatatlan csoda. Az, amikor az egyik lélek megérinti a másikat... amikor mosolyt tud csalni az arcodra, megnevettet, és érzem, ahogy szívedben felenged a jég, múlik a feszültség. Igen, ez. Ez a nap legcsodásabb, legszebb pillanata. Titokzatos csoda. - Csitáry-Hock Tamás


KÉSZEN ÁLLSZ A STARTRA?

Kérlek, hogy töltsd ki adataid lentebb. Ha a választott időpont még szabad naptáramban, akkor 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot.