5 népszerű esküvői stílus és hajviselet

2020.11.20

A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásával még csak az öltözködés egyik részét tudtad le, a frizura, a hajdísz és az ékszerek harmóniájára is oda kell figyelned. A megfelelően megválasztott hajviselet és egyéb kiegészítők nem csak az egyedi stílus, hanem a kényelem miatt is fontos. Ha a hétköznapokban szolidabban öltözködsz, az még nem jelenti azt, hogy az esküvődön is egy tradicionális ruha vagy hajstílus mellett kell letenned a voksod. Az alább segítséget nyújtok a megfelelő esküvői stílus és hajviselet kiválasztásához.

Igazítsd a frizurát az arcod formájához

Az arcforma nagyban meghatározza, hogy milyen hajviselet és hajhossz áll a legjobban, és melyik az, amit ha lehet, kerülj el.

Frizura ovális archoz

Ha oválisabb arccal rendelkezel, akkor rendkívül szerencsés vagy, mivel nagyon nehéz olyan stílust választani, ami nem állna jól. Mindezek ellenére ne vágass túl karakteres frufrut.

Frizura szögletes és hosszúkás archoz

Szögletes és hosszúkás arcformához a rövidebb, maximum középhosszú frizurák passzolnak a legjobban. A lágy frufru is jó megoldás lehet, a kiengedett egyenes hajat pedig inkább kerüld el.

Frizura szív vagy háromszögletű archoz

Ha szív vagy háromszögletű arccal rendelkezel, akkor elsősorban a hosszú frizurák között válogass. A lépcsőzetesen vágott és aszimmetrikusan elválasztott variációk állnak a legjobban, míg a magasan, a fejtetőn viselt frizurák és a nyakba hulló hajvégek nem előnyösek, mivel elbillentik az egyensúlyt az arcod felső részére.

Esküvői megjelenés

Nem csak maga a frizura, hanem az egész összhatás is kulcsfontosságú, ha azt szeretnéd, hogy mindenki felfigyeljen a megjelenésedre.

Klasszikus megjelenés

A tradicionális menyasszonyi ruhák elegáns, általában csak apróbb, szolidabb díszítéssel rendelkeznek. Ezekhez a ruhákhoz a feltűzött haj illik. Számos különféle kontyból választhatsz. Sokan szeretik egy kis csillogással kompenzálni a ruha letisztult megjelenését, ehhez például egy feltűnőbb hajcsavar tökéletes választás lehet.

Modern stílus

A modern stílus kísérőjegyei az aszimmetrikus formák és a látványos díszítések. Ha emlékezetes menyasszonyi ruhát szeretnél, melyre a násznép is felfigyel, akkor bártan viselj egy aszimmetrikus vállú, erősen díszített darabot. Ehhez általában egyszerűbb frizura illik, akár kiengedett, akár feltűzött változatban. Számos menyasszony választ retro hajviseletet, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is.

Romantikus megjelenés

Szinte bármilyen menyasszonyi ruhát romantikussá varázsolhatsz a megfelelő frizurával és kiegészítőkkel. Ennek ellenére, van, amit könnyebb: az organza és tüll anyagok lágy megjelenésűek, míg a virágdíszítéses vagy csipkés minták tovább emeli a meghitt hangulatot. Egy virágokkal díszített hajdrót vagy egy feltűzött virág a kiengedett hajban is jól mutat.

Vintage stílus

A vintage stílus kicsit eltér a tradicionálisnak tekinthető öltözettől, inkább retronak lehetne fordítani. Ezt a stílust elsősorban azoknak ajánlom, akik magát az esküvőt is vintage stílusban rendezik, azaz a kiegészítők a régi időket idézik. Ezek közé tartozhatnak a kopottas bútorok, gyertyás és virágos díszítések, és a ruha tekintetében a sok csipkés fodor. A hajkoronát ilyenkor lengén feltűzve érdemes viselni, egy szolidabb virággal vagy csattal díszítve.

Hercegnős megjelenés

Te állsz az esküvő középpontjában, így ruháddal és hajdíszeddel akár uralkodói megjelenést is kölcsönözhetsz magadnak. Mind a ruha, mind a hajdísz tekintetében a csillogó elemek rendkívül mérvadóak. A hajadat egy elegáns tiarával díszítheted a tökéletes összhang kedvéért.

Bármelyik stílus mellett is döntesz, esszenciális, hogy önbizalommal telve, büszkén viselj minden darabot.