Az ceremóniamester olyan, mint egy idegenvezető

2020.07.01

Az ceremóniamester olyan, mint egy idegenvezető: mutatja az utat, elmondja a tudnivalókat, s végül rátok bízza a döntést.

Ha egyetlen szóval kellene összefoglalni azt, hogy mire érdemes óriási hangsúlyt fektetni a nagy nap körülményeinek kitalálása, megszervezése és megvalósítása közben, akkor az a "pontosság" lenne.

Pontosság az idővel, a kalkulációval, a részletek tisztázásával és az intézkedés menetével. A legnagyobb buktató a tologatásban rejlik, abban a mentalitásban, hogy "ugyan, még bőven ráérünk".

Az igazság az, hogy manapság, amikor minden nap versenyfutás az idővel nem lehet túlságosan korán elkezdeni a tervezést és a hozzá kapcsolódó szervezést. Különösen annak fényében, hogy váratlan szituációk bármikor adódhatnak,amik rendesen átvariálhatják az addigra már stabilnak megálmodott rendszert.

Nincsen ezzel baj akkor, ha nem feszít a határidő, ha nincs min idegeskedni, mert a b és c tervek megvalósítása simán lehetséges. Na igen, de ehhez elengedhetetlen a vészforgatókönyvek kitalálása. Jobb biztosra menni, és néhány egérutat előre kifundálni, mint a legnagyobb pácban nyakig pánikolni. Utóbbi ugyanis legfeljebb csak az idegeiteket teszi próbára, míg előbbi súlyos terheket vethet le a vállatokról.

A pontosság egyenlő a precizitással, viszont az elfogultság nem egyszer rózsaszín szemüveggel jár. Teljesen természetes, ha totálisan be vagytok zsongva a nagy napotokért, de a reális látásmódra nemcsak a kalkulációnál, hanem a részletekre vonatkozó álmok megvalósításánál is nagy szükség van. Előfordulhat, hogy erre képtelenek vagytok, s ha erre időben rádöbbentek, akkor egy ceremóniamester megbízásával könnyedén pontot tehettek az ügy végére.

Akár legjobb barátaitokat is felkérhetitek arra, hogy segítsenek, de azért a profizmus mégsem helyettesíthető az egymás iránt táplált kötődéssel. Sőt. Alapvetően a szerettek sem nevezhetőek "semlegesnek" ebben a kérdésben, mert ők is kellően be vannak zsongva a ti örömötök láttán.

Az ceremóniamester pontosan tudja mit csinál!

Logikusan nagyjából bárki sorba tudja venni, hogy milyen feladatok várnak arra, aki a boldogító igent úgy kívánja kimondani, ahogy az az álmaiban szerepelt. A helyszín, a konkrét dátum, a DJ és ceremóniamester lefoglalása mellett az ételek, italok, a dekorációk kitalálása, a fotósok, és kameramanok megbízása csak a kezdet, hiszen mindegyik feladat több tonnányi tervezést igényel, külön-külön.

A részletekben pillanatok alatt el lehet veszni, ahogy az ajánlatok dzsungelében is. Ha a szemetek nem szokott hozzá a nullák látványához, akkor pedig könnyen ott találhatjátok magatokat, ahol a part szakad.

Tervezéstől a kivitelezésig, avagy mire figyeljünk oda az esküvőszervezésnél?

A tapasztalatok alkotta tudás, amire a szakember támaszkodik nemcsak azt hozza magával, hogy mind a tervezés, mind a szervezés gördülékennyé válik, hanem azt is, hogy a soron következő lépések tisztán láthatóak, ismerhetőek, ahogy egyébként a folyamat egészére ez avanzsál jellemzővé.

Így aztán egyetlen döntéssel rengeteg kellemetlenségtől, plusz kiadástól és tömérdek idegeskedéstől menekíthetitek meg önmagatokat és persze a környezetetekben élőket.


Dj.-ként először dolgozhattam Danival, bízok benne hogy nem utoljára. 🙂
Felkészült szakember ,közvetlen házigazda, a legapróbb részletekre kiterjed figyelme.
A jó hangulat garantált.
Szívből ajánlom mindenkinek! - Léhner Tamás Tomrovka DJ