Alkohol és játékok – avagy hogyan szórakoztassuk a vendégeket?

2022.03.26

Egy esküvőn a legfontosabb dolog a finom ételek és a jó hangulat biztosítása - utóbbihoz általában az alkohol, a jó zene és a játékok szoktak hozzájárulni. Ceremóniamesterként az én feladatom, hogy esküvőtök házigazdájaként fenntartsam a töretlen jó hangulatot, és folyamatosan szórakoztassam a vendégsereget. Ebben az a sokévnyi tapasztalat segít, amely során sikerült megtanulnom a lehető leggyorsabban észrevenni, hogy mikor ül le a hangulat, mikor van tehát szükség egy kis segítségre részemről. Ilyenkor szoktam különböző játékokkal feldobni a vendégeket, amely mindig nagy sikert szokott aratni. Nézzünk meg most két olyan játékot, amelynek elengedhetetlen kelléke a pálinka. Mindkét játékról találhattok rövid videót, amely nagyszerűen átadja hangulatukat is.

Az egyik ilyen játék a pálinkaváltó, mely a násznép gyorsaságát teszteli majd. A játékosok, azaz a vendégek két sorban állnak fel egymással szemben, ezzel két csapatot alkotva. Mindkét csapat kiválaszt egy számot, melynek lejátszása lesz a játék nyereménye. Ezután mindenkinek kiosztunk egy pohár pálinkát, melyet a rajt vezényszó elhangzásakor minél gyorsabban kell meginniuk. A győztes csapat nyereménye pedig a kiválasztott szám, amely hamar meg is hozza majd a tánckedvet. Nagyszerű játék, hiszen az alkohol oldja a feszélyezettséget, tehát még a falábúak is nagy jókedvvel és bátorsággal állnak majd be táncolni a megnyert zeneszámra.

A pálinkakvíz vagy pálinka roulette szintén az alkoholt helyezi a játék középpontjába, tehát itt is garantált lesz a jó hangulat. Itt az ifjú párról szoktam feltenni általános kérdéseket, például hogy hol ismerkedtek meg, vagy hol volt az első randi. Ez nagyszerűen teszteli a vendégek tudását a párról, viszont egy nagyon szórakoztató módon. Helyes válasz esetében a játékos nem iszik, rossz választ adó játékosnak azonban innia kell egyet a 15 pohárból, amelyből 10 pálinkát, 5 pedig vizet tartalmaz.

Amíg a pálinkaváltó célja, hogy a vendégeket a táncparkettre csalogassa, a pálinkakvíz inkább egyes programok közötti üresjáratokat tud nagyon jól kitölteni. Azonban mindkettő nagyszerűen tudja felpörgetni a bulit, szórakoztatni a vendégeket - és mindezt igazán interaktív módon, nem csak az asztaloknál ülve.

Ilyen és ehhez hasonló játékokkal szoktam készülni minden lagzira annak érdekében, hogy a hangulat még egy percre se üljön le - hiszen az emlékezetes esküvő alapja a szuper hangulat, nevetés és tánc. Azonban ezeket a játékokat is átbeszéljük a programterv kialakítása és az egyedi igények megbeszélése során - tehát semmi olyan elem nem kerül bele az estébe, amely számotokra kényelmetlen vagy hozzátok nem illő lehet. Valamint a játékokat sem kötelező jelleggel indítom, hanem csak akkor, amikor a vendégeken érezhető, hogy szükségük van egy kis löketre.

Érthető módon sok esküvői játék helyezi az ifjú párt a középpontba, ahogy ez a pálinkakvíznél is történik. Mivel sok esetben rólatok hangzik el számos kérdés, ezeket természetesen veletek is minden esetben egyeztetem az esküvő előtti beszélgetések valamelyikén. Ha vannak tehát olyan kérdések, amelyeket mindenképpen szeretnétek hallani, vagy olyanok, amiket inkább kerüljek, azokat külön-külön összegyűjtjük majd. Ezzel biztosítható, hogy semmilyen kínos pillanat vagy kellemetlen meglepetés ne érjen titeket sem a játékok közben.

Ha a fentiek alapján felkeltették érdeklődésedet az esküvői játékok, a videók között keresgélj bátran, ez is segít majd ötletet meríteni. Ha pedig úgy döntesz, hogy te is hasonlóan fergeteges esküvői bulit szeretnél, keress bizalommal!

Több játék is szerepel repertoáromban, amik garantálják a jó hangulatot: