Dj és Ceremóniamester egyben?

2020.03.19

Érdemes-e az esküvői DJ-t, és ceremóniamesterkedést is egy embertől kérned? A válaszom minden esetben nem volt, és az is marad.

Miért?
A kettő egyben olyan mint egy négyévszakos kerék. A ceremóniamester és a DJ két, egész embert igénylő feladat.
Amíg a cm a kikéréstől vagy a templomi gyülekezéstől végzi a munkáját addig a DJ jó eséllyel még a technika felépítésében serénykedik,hogy az ifjú pár és a vendégek érkezésére minden a helyén legyen és megfelelően működjön. Már a nagy napotok legelső pillanatában is látszik, hogy két külön szálon fut a történet, és optimális esetben így is kéne maradnia.

De játsszunk el a gondolattal, ha mégis egyben lenne a kettő szolgáltató...
- Mikor bevonultok / megérkeztek a lagzi helyszínre akkor a dj-cm üdvözöl titeket,tereli egyben a násznépet, majd odarohan a pulthoz, keveri közben a bevonulós zenét is? Kapkodnia kell végig. Külön a műsorvezető (ceremóniamester) kéne konferáljon, és a DJ pedig indítja a zenét, amikor a ceremóniamester int neki.
- Vagy est folyamán két zene között beszalad a konyhára megnézni kész e van már a leves és lehet-e tálalni. A tortánál és éjféli vacsoránál szintúgy?
- Az est folyamán akármelyik vendég megszólalna (köszöntő beszéd, vagy játékból kifolyólag), akkor a mikrofont nem tudja egyszerre odatartani és közben hangosítani/halkítani is a pulton érdemben. Vagy mindenki álljon a DJ pult köré egész este folyamán?
- Végig akkor a pulthoz van kötve így a felkonferálás, műsorvezetés. Nincs meg benne így a dinamika, a gesztusok, a színpadi játék. Az PLUSZ, amire pont hogy szükség lenne.
- Egy 100-200 fős lagzin a helyhez kötöttség hatalmas hátrányt okoz.

Ez még csak egy két dolog, de már ebből is tisztán látszik, hogy ez nem túl jópofa ötlet, főleg életetek egyetlen nagy napján,

Igen, lehet vele pénzt spórolni de egy jó cm rövid idő alatt az irányítása alá tudja venni az események folyamát és úgy tud
megoldani problémákat, hogy az fel sem tűnik a násznépnek, de sokszor az ifjú párnak sem. Az a jó esküvő, ahol szó szerint belefeledkezel az estébe.

A DJ is sokkal nyugodtabban tud dolgozni egy esküvőn ha tudja, hogy ott van egy jó cm és számíthat a segítségére és tudunk csapatként működni a többi szolgáltatóval a buli során.

Örök igazság marad, hogy a helyszínen a fotós/videóson a zenész/dj-n és a ceremóniamesteren vagy vőfélyen nem szabad spórolni. Ők azok a szolgáltatók akik gondoskodnak arról, hogy a ti nagy napotok is jó emlékként maradjon meg mindenkinek.

Igen, egyszer tényleg egy kiadást jelent ez, viszont utána a nyugalom, az öröm, a boldogság megfizethetetlen. Minden másra ott, a Master... Akarom mondani Ceremony Master