Így lehet nagyobb buli az esküvőtök akár egy Halott Pénz koncertnél is

2020.06.22

A zenekar, vagy a DJ a jobb választás?

Segítünk nektek eldönteni, hogy a Nagy Napon ki szolgáltassa a talp alá valót

Milyen zene szóljon az általatok olyannyira várt esküvőtökön? Zenekart, vagy inkább DJ-t lenne jobb választanotok? Milyen érvek sorolhatók fel az egyik, illetve a másik opció mellett?

Életetek Nagy Napjára készülve bizony ezen kérdések kapcsán is döntést kell majd hoznotok. Ebben a bejegyzésben igyekszünk némileg könnyebbé tenni számotokra a választást.

Vagyis nézzük meg közelebbről is, hogy mikor számít a DJ, és mikor a zenekar az ideálisnak.

Egy zenekar ezért lehet ideális választás

A zenekarok mellett leginkább az élő zene semmivel össze nem téveszthető varázsát szokták leggyakrabban emlegetni. Kétségtelen, hogyha igazán összeáll egy jó banda, akkor ott hajnalig mehet a tánc.

Szóval a zenekart leginkább akkor ajánljuk a számotokra, ha az élő zene kiemelt fontosságúnak számít nálatok, és a násznép jó hangulata végett mindenképp szükségét érzitek.

Persze a megállapodás előtt egyeztessetek a bandával, hogy az általatok preferált és kért zenei stílus mennyire áll közel hozzájuk. A fergeteges hangulat ugyanis akkor lesz garantált, ha az elképzelések megegyeznek a zenekar stílusával.

A DJ mellett szóló fontosabb érvek

Egy DJ rendszerint alacsonyabb díj ellenében szolgáltatja a talp alá valót a zenekarokhoz képest, ráadásul tetszés szerint le tud játszani szinte bármit. Ez a fajta rugalmasság hivatott kompenzálni azt a hiányosságot, hogy vele élő zene bizony nem lesz.

Zeneileg viszont tényleg a lehetőségek tárháza áll előttetek. Mulatós, modern, klasszikus, rock vagy retro zenék tetszés szerint alakított egyvelegét is kérhetitek tőle az előzetes egyeztetések során, emellett pedig a kedvenc előadókra és zeneszámokra külön ki tudtok térni.

A DJ segíthet továbbá a polgári szertartás hangosításában és zenei aláfestésében. Illetve minden bizonnyal szíves örömes segédkezik az esküvői nyitótánc zenei alapjának a sallangoktól mentes vágásában is.

Ha ránk hallgattok, akkor kicsit más szemszögből közelítitek meg a kérdést

Zenekar, vagy DJ? A kérdést hosszasan lehetne vizsgálni különböző szempontok alapján, ugyanakkor célszerű egy kicsit más nézőpontból tekinteni a zene kérdéskörére.

A legfontosabb cél nyilván az, hogy jól érezzétek magatokat, és persze a násznép is kellemesen szórakozzon. Először tehát azt vizsgáljátok meg, hogy ez melyik zenei stílus által valósulhat meg leginkább?

Képzeljétek el az esküvő ideális menetét, amikor a ceremóniamester közreműködésével a hangulat a tetőfokára hág. Amikor a násznép legnagyobb része önfeledten táncol és mindenki arcára derűs mosoly ül ki. Ennek az idilli képnek a zenei aláfestését melyik stílus jelentheti leginkább?

Ha ezeket a szempontokat egy kicsit jobban megvizsgáljátok, akkor sokkal közelebb fogtok kerülni a megoldáshoz is.

Amennyiben a következő szempontokat tartjátok szem előtt, akkor nem tudtok rosszul dönteni

Legyen szó éppenséggel zenekarról, vagy DJ-ről, a megbízhatóság legyen az egyik legfontosabb szempont a kiválasztás során. Célszerű időben nekilátni a keresésnek, hogy jó eséllyel szabadok legyenek még a számotokra leginkább szimpatikus zenészek.

Már a kapcsolatfelvétel és az ajánlatkérés során nézzetek alaposan utána mindenkinek, és tekintsétek meg a referenciákat is. Ha van rá lehetőségetek, akkor beszéljetek is azokkal a párokkal, akiknek az esküvőjén a kiszemelt már dolgozott.

Az előzetes konzultáció ideje alatt tegyetek fel minden olyan kérdést, amit szükségesnek tartatok. Egyúttal nézzetek a találkozóra olyan szemüvegen keresztül is, hogy mennyire találjátok szimpatikusnak a veletek szemben helyet foglaló DJ-t, vagy zenekart.

Kérjetek ajánlatot több helyről is, és aztán a rendelkezésre álló lehetőségek megvizsgálása után hallgassatok a szívetekre. Ha az itt felsorolt szempontokat betartjátok, akkor egész egyszerűen nem tudtok majd rosszul választani.