Bevonuló zene a szertartáson és a lagzin

2020.03.16

Amennyiben van közös dalotok, talán könnyebb helyzetben vagytok a bevonuló zene kiválasztásakor, de ez sem biztos.

 A bevonuló zene meghatározza az egész esküvő és a lagzi hangulatát, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni. A polgári szertartás bevonulásra érdemes egy lassabb, azonban a lagzi helyszín bevonulásra / megérkezésre lehet egyszerre pörgőset, emelkedettet és romantikusat választani. Egy ilyen kevésbé ismert szám Ivy-től az "Edge Of The Ocean", ami már több romantikus film és sorozat betétdala is volt. Hallhattuk már ezt a nótát a "Zene és Szöveg" (Hugh Grant) c. filmben, vagy épp a Grace Klinika c. sorozatban. A szám emelkedett stílusban (orgona jellegű kísérővel) indul, és viszonylag hamar, alig egy percen belül eljut csúcspontjára is. Emelkedettsége miatt természetesen a Nagy Nap többi pontjára is jól beillhet (koccintáshoz, kivonuláshoz stb).

Egy jól megszervezett esküvőn sokféle zenével tudjátok irányítani a hangulatot és az érzelmeket. Érdemes ezzel a lehetőséggel élni, hiszen ha teljes mértékben a zenészre / DJ-re bízzátok, lehet nem lesz annyira személyre szabott az élményetek. 

Egy jó időben és jó helyen megcsendülő lágy, romantikus zene atmoszférája azonnal megszépít akármilyen pillanatot.

Ezért ezekre a történésekre mindenképpen gondoljátok át a saját zene választását:
- bevonuló zene (polgári szertartás, lagzi)
- szertartás zene ami a beszéd alatt halkan szól
- zene a gyűrűhúzáshoz
- szülőköszöntő zene, aztán zene a koccintáshoz, gratulációhoz (4-5 dal is lehet, attól függően, hogy hány vendég lesz, meddig húzódik el a gratulálók sora)
- kivonuló zene szertartásról