Rossz időjárás az esküvőn? – Így kovácsolhatsz belőle előnyt

2020.04.01

A mai szeles, viharos időből jutott eszembe, hogy bármelyik nap lehet ilyen szeszélyes időjárás, mint ma...

De semmi gond! Elárulom, hogy hogyan kovácsolhatsz belőle előnyt... :)

Kezdjük is a legelején. Általában nyárra korlátozódik az optimális időpontok vadászata. Hogy miért? Leginkább akkor kiszámítható időjárás és a legkevesebb az esély az esőre.

Viszont... Ha az idő mégis borús, még nem jelenti azt, hogy az esküvődnek is annak kell lennie. Lásd a bejegyzésemhez tartozó fotót, ami egy kis nyári zápor nélkül soha nem készülhetett volna el. De ha egy kép nem győzött meg, akkor olvass tovább... :)

Ne hagyd, hogy a rossz idő az esküvőn kihatással legyen a megélt érzésekre, de ha mégis szeretnél előre számolni, akkor általánosságban véve tudd, hogy mindig van egy áldozat az időjárás felé:
A nyári menyasszonyok sokkal jobban bevállalják a nyári perzselő forróságot, és az ezzel járó kényelmetlenségeket, minthogy szakadjon az eső. Ezzel szemben viszont a tavaszi, őszi, téli menyasszonyoknak mindig nagyobb kell legyen a tűrésküszöbük. Annak örülnek, azzal dolgoznak, amit az a nap hoz. Akár esőt, szelet, havat. Tehát minden évszaknak megvan a maga kisebb-nagyobb próbatétele. Ez természetes, mint a természet maga. A vendégeid is számolnak ezzel, így előttük sem kell "szégyenkezned", ha rosszra fordul az idő életed egyetlen Nagy Napján.

Technikailag szervezés oldaláról mindig egy kicsivel több fejtörést igényel - azaz mit tegyünk, hogy mindenki megússza "szárazon" -, azonban ma már szerencsére nem feltétlenül kell, hogy meglepetésként érjen a viszontagságos időjárás. Az időjárást előrejelző oldalak - ha hosszú távra nem is teljes biztonsággal -, de azért egy-két napra előre már többnyire megbízhatóan jelzik, hogy mire számíthatunk.

Az egyik legnagyobb kihívás azonban nem aköré csoportosul, hogy el tudd intézni, hogy senki se ázzon meg, és hogy az utolsó kis masnit se vigye el a szél. Sokkal inkább fontosabb, hogy ne hagyd, hogy az időjárás határozza meg az aznapi érzéseidet!

A legtöbben szeretnek egy Armageddon-szintű időjárást vizualizálni legnagyobb félelemként, pedig a borúsabb vagy akár a viharos időjárás akár kellemes meglepetést (mint a fotó a bejegyzésben) is tartogathat, mint azt első pillantásra gondolnánk... :)

Esküvői szolgáltatóként pedig az a feladatom, hogy próbáljam a pár figyelmét arra fordítani, amiért ez a házasság megszületik. Az, hogy a kettejük közötti szerelem és kötelék a fontos ezen a napon, és hogy mire fognak ebből utólag emlékezni. Ha a pár végig izgul és aggódik, akkor később erre fog visszaemlékezni. Így tehát ceremóniamesterként rossz idő esetén is garantálom a jó hangulatot Nektek.

És majd évek távlatából, ha visszanézed a családi fotóalbumot, mi az, ami igazából számított?

"Az, hogy szeretem a másikat."

Az, hogy egy életre kötsz házasságot. Az, hogy együtt vagy a szeretteiddel, esztek és táncoltok egy jót. Bár fontosak a részletek, de nem kell, hogy csak azokról szóljon ez a nap; az rossz idő is csak egy részlet.

Amiről az esküvő szól, az ugyanúgy megtörténik, legyen aznap bármi is odakint. Ez a fontos.