3 csapda, amibe ne ess bele, ha spórolni akarsz: Harmadik rész

2020.05.12

A szertartásvezető sem jó ceremóniamesternek

A jó szertartásvezető nem ceremóniamester, mivel mind a két szerep fontos, egyedi része az esküvőnek. A szertartásvezető az anyakönyvvezető alternatívája, a fogadalomtételt vezeti le egy kicsit szabadabb légkörben.

A ceremóniamester, mint ahogy már fentebb írtam, az esküvő ikonikus része.

Ő garantálja, hogy minden gördülékenyen menjen és a násznép örömmel ünnepeljen veletek. Nem jó ezeket a szerepeket sem egybemosni, mert mindkét személy könnyen hitelét vesztheti ezáltal.


A legfontosabb különbség

Akkor mégis miben rejlik a legnagyobb különbség? Amíg egy férfi ceremóniamester egyenlőbben osztja meg a figyelmét a pár két tagja között, addig a női ceremóniamester sokszor átveszi egy kicsit egy plusz koszorúslány szerepét is. Ez azt jelenti, hogy bizalmasabb viszonyba kerülhet a menyasszonnyal. Ha a pár hölgy tagja igényli a további bátorítást, tanácsadást, akkor ő extra támaszt biztosít neki, miközben nem feledkezik el a vőlegényről sem.

Ehhez a tanácsadói szerephez értelemszerűen a nők jobban passzolnak, mivel általánosságban elmondható, hogy empatikusabbak, megértőbbek, mint a férfi társaik. Arról nem is beszélve, hogy a menyasszony könnyebben osztja meg kisebb-nagyobb esküvővel kapcsolatos kérdéseit egy másik hölggyel.

Több női ceremóniamester ajánlata tartalmazza a szertartásvezetést is, mint extra szolgáltatást, viszont nem feltétlenül szerencsés, ha egy személy több kulcsfeladatot is elvállal egy ilyen fontos eseményen.

A választás a tietek

Mint láthatjátok, mind a női, mind a férfi ceremóniamesterek tökéletesek arra, hogy emlékezetessé és tökéletessé varázsolják a nagy napotok. Nektek mindössze azt kell eldöntenetek, hogy milyen elvárásaitok van a személyiségüket, megjelenésüket illetően, és igényel-e bensőséges viszonyt vagy plusz támaszt a pár hölgy tagja. Ha ezekre tudjátok a választ, akkor már nem lesz nehéz kiválasztanotok, hogy melyik nem képviselője illik legjobban az általatok elképzelt esküvő és lakodalom levezetéséhez.