Házaspárbaj – avagy a Mr és Mrs játék

2022.06.23

Házaspárbaj - avagy a Mr és Mrs játék

Azt gondolom, hogy aki már volt esküvőn, tudja, hogy melyik játékról lesz szó. A Mr. és Mrs - vagy cipőemelgetős - játék az esküvők elengedhetetlen része. Én is előszeretettel alkalmazom az esküvők alkalmával, amikor már a vendégek kicsit unják a táncot, vagy kicsit leül a hangulat. Ennek most két változatát szeretném bemutatni nektek. Ha tehát ti is azt tervezitek, hogy ezt beépítsétek az esküvőtök program listájába, akkor jó helyen jártok! Nézzük meg tehát együtt, hogy miről is van szó.

A játék célja, hogy az ifjú párt teszteljük, hogy vajon mennyire is ismerik egymást. A játékot megelőzően két széket viszünk a tánctér közepére, ahol minden vendég rálát majd a párra. A két széket egymásnak háttal tesszük le, és erre kell a párnak egymásnak háttal fordulva helyet foglalniuk. A székeken kívül az egyetlen eszköz, amelyre szükség van, azok a tárgyak, melyeket emelgetnek a kérdésekre válaszol. Itt leggyakrabban a cipőket szokás használni, a menyasszonyét a rá jellemző kérdésekkor, a vőlegényét pedig a rá igaz kérdés elhangzásakor.

A kérdések szempontjából teljesen a kreativitásra van bízva, hiszen az általános szokásoktól és tulajdonságoktól kezdve, a múltjukról és a tervezett jövőjükről - tehát lényegében bármiről lehet kérdezni. Amennyiben ezt tervezitek esküvőtökre, azonban kicsit tanácstalanok vagytok a kérdéseket illetően, korábbi cikkemben összegyűjtöttem számos kérdést segítségképpen. Itt az egyszerűség kedvéért külön kategóriákba szedtem: a kapcsolat elejéről, a szokásokról, az általános személyiségjegyekről és a háztartásról szóló kérdésekre. Itt nagyon vicces tipikus kérdések, hogy ki a rendetlenebb, ki a jobb sofőr, vagy éppen hogy ki bánik jobban a pénzügyekkel. Tehát bátran nézegessétek a listát és válasszátok ki, amelyek a leginkább tetszenek számotokra. Hasznos információ lehet, hogy általában 10-15 perces játékot szoktam ebből szervezni, mivel ezután már kissé unalmassá válhat. Ennyi idő alatt pedig nagyjából 20-30 kérdésre lesz majd szükségetek.

Az első, és jobban ismert változatban a játék során ceremóniamesterként én teszem fel a kérdéseket a pár számára. Ez azért lehet előnyös, mert így semmilyen váratlan meglepetés vagy kínos kérdés nem érhet titeket - hiszen amennyiben a pár igényt tart rá, közösen is össze tudjuk állítani a kérdések sorát. Tehát aki fél a nem várt kérdésektől, ez az opció tökéletes lesz számukra.

A második verzióban azonban azt is megengedjük, hogy a vendégek kérdezzenek a pártól. Ez elég sok meglepetést tartogat majd számotokra, emiatt csak a bevállalósabb pároknak szoktam ajánlani. Valamint, annyit még így is segítek nektek, hogy a vendégek által összeállított kérdéssort átnézem a nagy nap előtt. A veletek való egyeztetés során felmérem majd, hogy mi az, ami még belefér nálatok és mi az ami már tabu - ezt természetesen a konkrét kérdéssor ismertetése nélkül, hogy megmaradjon a meglepetés. Így tehát a szórakozás is sokkal inkább garantált, azonban még így is el tudjuk kerülni egy-egy rosszabb kérdés által okozott kínos pillanatokat.

Érdemes tehát már a szervezés elején, még az esküvő forgatókönyvének átbeszélése során eldöntenetek, hogy szeretnétek-e ezt a játékot. Amennyiben igen, az egyéni preferenciák alapján tudunk majd tervezni a kérdésekkel.

Amennyiben megjött hozzá a kedvetek és kíváncsiak vagytok, hogy hogyan is zajlik ez a valóságban, a videóim között megtaláljátok mindkét változatot. További játékokat pedig találhattok ebben a posztban, tehát természetesen a házaspárbajon kívül is számtalan lehetőségetek van. 

Amennyiben kevésbé vagytok játék pártiak esküvők terén, akkor tökéletes választás egy Mr és Mrs játék mert rövid és ütős :)