Miért jó ötlet a karácsonyi esküvő? Tippek téli esküvőkhöz

2020.12.24

Esküvő karácsonykor? Elég bizarr ötletként hangzik elsőre, de ha kicsit tovább dédelgetitek a gondolatot, már nem is feltétlenül az. Sőt, egyedülálló, emlékezetes téli esküvőt rendezhettek, melyre nem csak ti, hanem minden vendég hosszú évekig emlékezni fog.

Ünnep a szeretteinkkel

A karácsonyi ünnepeket a legközelebbi rokonaitokkal töltitek egyébként is, miért ne kapcsolhatnátok össze ezeket a családi találkozókat az életetek eme meghatározó eseményével?

Könnyebb időpontot találni

A tavaszi, nyári és kora őszi esküvői szezonban sokkal nehezebb szabad időpontot találni, mint karácsony környékén, amikor elenyésző az esküvők és lakodalmak száma.

Könnyebb emlékezetes esküvőt összehozni

Ha a karácsonyi időszakban tartjátok az esküvőtök, akkor nagyobb valószínűséggel nyújtotok egyedi, emlékezetes élményt a násznép számára. Nem csak egy esküvő lesz a sok közül, amire adott időszakban maghívásuk van, hanem az a bizonyos karácsonyi esküvő. Ugye nem is hangzik rosszul?

És mi a helyzet az időjárással?

Bár először lehet, hogy az jut eszetekbe, hogy nagy valószínűséggel esni fog, és az milyen kellemetlen egy esküvő során, ám a jó oldalát nézve, ez nem fogja elrontani a Nagy Napotok. Eleve benti programot terveztek télen, így az időjárás igazából lényegtelen faktor. A fotózás is megoldható kreatívan, ha szükséges, akkor kellemesebb időhöz igazítva.

Több vendég fogadja el a meghívást

A nyári esküvőknek egyik hátulütője, hogy sokan akkor mennek szabadságra, ezzel lemaradva a Nagy Napotokról. Karácsony környékén ezzel szemben nagyon kevesen terveznek külföldi üdülést, így szinte biztonsággal állítható, hogy szinte minden meghívott részt tud majd venni és nem ütközik az időpont más, halaszthatatlan programmal, mint például a nyaralással.

Számos híresség is télen mondta ki a boldogító igent

Sok híres ember is előnyben részesítette a téli esküvőt, elég csak II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg vagy Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvőjére gondolni. Rajtuk kívül Benedict Cumberbatch és Sophie Hunter is az év hűvösebb részében mondta ki a boldogító igent.

Nem kell a hőséggel küzdeni

A késő tavaszi és kora őszi esküvők során is lehet rendkívül meleg időjárásra, nyáron pedig kimondottan kánikulára számítani. Ez nem csak nektek, hanem az idősebb vendégeknek is megterhelő lehet. Télen a hőmérséklet nem zavarja meg az eseményeket, ráadásul sokkal könnyebb a hajadat és a sminket elkészíteni, ha nem kell extrém melegre készülni se a szertartás, sem a lakodalom alatt.

Akciók és leárazások

A Fekete Péntek, a karácsony előtti akciók és az év eleji leárazások révén sok dologhoz akár kezdeményesen is hozzájuthattok.

Több kiegészítő az esküvői ruhákhoz

A hűvösebb időjárás miatt könnyedén hordhattok különféle kendőket vagy sálakat a menyasszonyi ruha kellékeként, ráadásul a vastagabb anyagok és hosszúujjú dresszek között is válogathattok.

Karácsonyi színek kombinációja

Alapvető kérdés, hogy milyen legyen az esküvői dekoráció. A karácsonyi időszak ebben könnyebbséget nyújthat. A tipikus karácsonyi színek tökéletes alapja a díszítésnek: a fehér, bíbor, arany és zöld színek könnyen kombinálhatók és ünnepi légkört is teremtenek. Az asztalokra egyszerű és ízléses gyertyákat, esetleg kis karácsonyfákat is el lehet helyezni a fahéj, narancs és más szárított termésekből készült dekorációk mellé. A teremdíszítésre is tökéletesen alkalmasak a lámpafüzérek és a gyertyák.

Karácsonyi dalok

A repertoárba könnyen bekerülhet egy-két meghittebb karácsonyi sláger is, mellyel két legyet üthettek egy csapásra. Nem csak meghatóak a szeretetről szóló dalok, de az ünnepi hangulatot is felidézik

Forralt bor, mint különlegesség

Hány esküvőn ittatok már forralt bort? Még egy különleges részlet, ami csak hozzátok lesz köthető.