Lebetegedett a szolgáltatóm, mit tegyek?

2020.03.24

A héten egyeztettem egy ifjú párral, és megkérdezték, hogy mi történik ha mégis lebetegednék.

 Ez a kérdés számomra hirtelen meglepő volt, hiszen nem voltam beteg immáron 10 éve, talán 1-1 megfázás, nátha. A lázcsillapító tablettákat tavaly dobtam ki lejáratuk végett. Így utólag visszagondolva ez amiatt lehet, mert sokat fordítók lelki nyugalmamra. Hiszen ép testben, ép lélek.

A mai poszt folytatása egy kicsit "Casual Friday" jellegű, tehát eltér a hagyományos esküvő témától, inkább a hétköznapjaimba enged belátást.

Ha péntek, elérkezik a Jóga ( Magyar Gitananda Jóga Egyesület ) napja számomra. A jóga több szempontból is kedvező. Egy hosszú hét után egy kis meditációval megfűszerezve feltölt testileg-lelkileg. Át is mozgat, a héten felgyülemlett stresszt levezeti.

Fontos, hogy jó helyen végezzük. A fitnesztermi foglalkozások inkább sport, nyújtás jellegűek, míg a Jógastúdiók / Alternatív gyógyközpontok (Mint a Hétholdház ) egyel komolyabb hangsúlyt fektetnek a jóga szellemiségére. Oktatóm, Oszlár Kálmán András precízen, tudatosan összeállítva kezdi, végzi a foglalkozásokat, amik minden egyes alkalommal meghozzák a várt energia szint emelést, és úgy vágok neki a hétvégének, mint ha már előre kipihentem volna magam.

Az esküvői szezonban is előnyömre fog válni, mert a Nagy Napok rendszerint szombaton vannak, és így pénteken "lélekben" is felkészülök.

Nem véletlen, hogy az összes híres sportoló mögött is van egy coach, aki edzi őket folyamatosan, hogy mindig a legjobb formájukat hozzák.