A leggyakoribb esküvői bakik - 1. rész

2020.07.28

Te melyiket láttad már?

Sokszor fegyelmezett, fennkölt, vagy éppen megható pillanatok rejtegetik a legnagyobb bakikat, és bizonyos szempontból a legviccesebb helyzeteket. Ha te azok közé tartozol, akik szívesen elkerülnék ezeket a nagy napon, akkor fusd át a listánkat, és győződj meg róla, hogy ezeket biztosan kiküszöbölitek azzal, hogy jó előre megterveztek mindent.

De ha úgy vagy, úgy vagytok vele, hogy a humor csak fűszer az életünkben, és épp ettől lesz spontán, egyedi a helyzet adta kellemetlenség, vagy balul elsült pillanat, akkor valószínűleg adott helyzetben is tudtok majd jóízűen nevetni a hibákon, ha esetleg becsúszna egy-kettő. Adunk egy két olyan tippet is, amit azért mindenkinek jobb elkerülni, és ha már egy esküvőt szervezünk, összecsődítve a rokonokat, ismerősöket, akkor tartozunk nekik annyival, hogy korrekt feltételeket biztosítunk.

Kandikamerába illő bakik

A neten böngészve hatalmas nevetések forrása lehet egy elejtett torta, egy mennyasszony, akinek beakad a ruhája a cipőjébe és fotózás közben zakózik egyet. Apropó, ruha! Erre azért érdemes odafigyelni, hiszen órákon át viselni kell a mennyasszonyi, vagy mennyecske ruhát, próbáljátok ki előre, hogy komfortos mozgást biztosítson!

A tánc közben elejtett mennyecske jobb, ha nem jön be a képbe, de még a tánc is olyan dolog, amit vagy komoly felkészüléssel, vagy végtelenül lazán érdemes kezelni, másképp mesterkéltté és kellemetlenné válhat. Legyen ez egy jó nap, jó emberekkel, jó hangulatban, ne egy teljesítményorientált versenypálya, hanem a Ti napotok!

Biztonsági intézkedések

Terjeng pár videó a neten, ahol a fél násznép vízbe esik egy stégről, vagy épp a fotózás "fullad" szökőkutakba. Az "extrémebb helyszíneken gondoljunk a biztonságra! A csúszós parketta, felkunkorodott szőnyegek, a lépcsők, az instabil asztalok, székek, emelvények könnyen szülhetnek olyan helyzeteket, amiken csak egy pillanatig nevetünk, de aztán kellemetlenné és veszélyessé is válhatnak!

Az extravagáns magassarkú cipő, vagy épp egy kényelmesebb váltócipő hiánya, a valljuk be gyakran előforduló kelleténél kicsit ittasabb vendégek, vagy épp a részeg pár közel sem annyira szórakoztató látvány, vagy kellemes emlék, mint gondolnánk! Valahol a mértéktartás mezsgyéjén érdemes maradni ilyenkor, hiszen az egész család, a rokonok, ismerősök vannak jelen, akik előtt ez utólag kínos lehet. Másrészt az alkoholfogyasztás is okozhat baleseteket, rosszulléteket, amikre mindenképp érdemes felkészülni, hogy éjfél után ne egy tinidiszkóra emlékeztessen a buli, hanem egy kellemes, kötetlen ünneplésre!

Gyakoribb bakik

Az extremitásokon kicsit túllépve érdemes egy-két hétköznapi bakit is szemügyre venni. Ilyen például a túl halk, vagy túl hangos zene. A vacsi közben a nagyikra és a beszélgető rokonokra is gondolva nem célszerű a techno lejátszási listát maxra járatni... No de a komolyságnál maradva: evés mellé szóljon kellemes, halkabb zene, hogy ne kelljen túlkiabálni a másikat, ha épp egy kis sót szeretnénk kérni a mellettünk ülőtől.

A tánchoz kiválasztott zenék listáját is jó lehet előre kiválasztani, de hagyjuk meg a rugalmasságot arra az esetre is, ha valaki szeretne számot kérni, vagy épp a helyzet ihlet meg egy-egy másik stílusú dalt. Kell egy jó DJ, vagy zenekar! De ezt már sokszor mondtuk, és sokszor tapasztaltuk is!

A lista ezzel még nem ér véget, egy következő cikkben kitérünk még egy-két finomságra... szó szerint, és az ültetési rendről is ejtünk egy-két szót!