Így fogjátok szép sorban bezsákolni a legjobb szolgáltatókat álmaitok esküvőjéhez

2020.06.29

Mikor érdemes lefoglalnotok az esküvői szolgáltatókat?

Az esküvői szolgáltatók megkaparintásának ideális sorrendje

Felvázoltam nektek az esküvőszervezés varázsreceptjét. Használjátok egészséggel és tapasztaljátok meg a készülődés harmonikus módját.


El sem hiszed majd, hogy ennyire egyszerű is lehet az esküvőszervezés

A címben feltett kérdésre a rövid válaszunk az lenne, hogy lehetőség szerint minél előbb. Ebben a bejegyzésünkben viszont sokkal inkább azt fejtjük ki részletesebben, hogy milyen sorrendben célszerű haladnotok az egyes szolgáltatókkal való megállapodásokat illetően.

Nézzük meg tehát, hogy mikor szerződjetek a helyszínnel, a zenésszel, a ceremóniamesterrel, továbbá a fotóssal és videóssal.

A helyszín és az időpont legyen meg elsőként

Ha rám hallgattok, akkor az esküvő szervezését kapásból a helyszínkereséssel kezditek. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy később valamennyi szolgáltatónak ez lesz hozzátok az első kérdése: mikor és hol fogtok összeházasodni?

Emellett azért is erre célszerű helyeznetek a fókuszt első körben, mert a festői környezetben elterülő, kitűnő ár/érték aránnyal bíró és népes vendégsereg fogadására alkalmas helyekre gyorsabban lecsapnak majd a párok, mint a vőlegény barátai a szingli koszorúslányokra.

Bő egy évvel a kitűzött dátum előtt jó eséllyel még találni fogtok ideális vendéglátót életetek egyik legszebb napjához, és aztán aláírt szerződéssel a kézben elkezdhettek tárgyalni a szolgáltatókkal is.

Ugye zene nélkül Ti sem tudjátok elképzelni életetek Nagy Napját?

Függetlenül attól, hogy zenekarban vagy DJ-ben gondolkodtok, a zenéről való gondoskodást is célszerű előre vennetek a feladatlistában. A legjobbak naptára ugyanis hipp-hopp betelik, mert a jóhírük futótűzként terjed a házasodni készülők körében.

Ha Ti magatok is együttműködő, a násznép zenei ízlésére tökéletesen ráérző és a hivatását nagyon is szerető zenészt szeretnétek szerződtetni egy pityókás, kedvetlen és a munkáját csak ímmel-ámmal végző muzsikus helyett, akkor mielőbb vegyétek fel a kapcsolatot a leginkább szimpatikusnak vélt opciókkal.

Valakinek gondoskodni kell majd a násznép szórakoztatásáról is

Ha voltatok már ceremóniamester nélküli lagziban, akkor minden bizonnyal ismeritek a káosz fogalmát. Ha nincs aki gondoskodjon a menetrend betartásáról és az egybegyűltek szórakoztatásáról, akkor az este egy pontján rendszerint darabjaira hullik a nagy gonddal felépített terv.

Amennyiben szívesen éreznétek magatokat vendégként és szívetek szerint önfeledten ünnepelnétek az esküvőtök napján, akkor a ceremóniamesterrel kötött megállapodás legyen a következő a sorban.

Egy bizalmi posztról van szó ugyanis, mert gyakorlatilag őrá bízzátok életetek Nagy Napjának az irányítását. Nem kérdés tehát, hogy a valóban felkészült és megfelelő humorral, határozottsággal és udvariassággal megáldott ceremóniamesterre minél előbb le kell csapnotok.

Ha az esküvőről nem készülnek minőségi fotók és videók, az olyan mintha meg sem történt volna

Természetesen nem hagyhatjuk ki a sorból a fotóst és a videóst sem. A leginkább megbízható és minőségi munkát végző szolgáltatók ebben a két kategóriában sem szűkölködnek a munkában, de még időben lépve találni fogtok olyat, akivel élmény lesz a közös munka.

Legkésőbb fél évvel a kitűzött dátumot megelőzően már mindenképpen tegyétek meg a kapcsolatfelvételt, de egész bátran kezdeményezhettek jóval korábban is. Sosem jön ugyanis rosszul, ha ez a két személy már a tarsolyotokban van.

Akikre még szükségetek lehet

A virágos, a cukrász, a tiszteletes és a polgári szertartást levezénylő anyakönyvvezető megtalálása rendszerint könnyebb feladatnak bizonyul. Így velük ráértek majd akkor foglalkozni, amikor a fentebb említettek mindegyikével megszületett az aláírt szerződés.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy el kell kapkodnotok a döntést. Nézzetek rá a felmutatott referenciákra, olvassátok el a párok visszajelzéseit és a tárgyalások során hallgassatok a megérzéseitekre, így jó eséllyel a leginkább megfelelő szolgáltatókat fogjátok majd megtalálni.


2020.06.19-én tartottuk az esküvőnket, amelyre Danit kértük fel ceremóniamesternek és nem bántuk meg 😊Dani a lagziban remek játékokat talált ki, ami mindenkinek nagyon tetszett és jól érezte magát. Köszönjük, hogy ezen a szép napon velünk voltál és szuperul levezényelted az estét. 😀  - Vecsey-Kaufmann Erika