Mikor legyen az ajándékátadás az esküvőtökön?

2021.04.01

Az esküvő pontos megszervezése és levezetése grandiózus feladat. Számos részletet meg kell előre terveznetek, hogy minden gördülékenyen haladjon és a lehető legjobbkor történjen. Ez alól az esküvői ajándékok átadása sem kivétel. Szerencsére mi, ceremóniamesterek, arra szakosodtunk, hogy a nagy napotokat tökéletessé varázsoljuk, segítsük és szórakoztassuk a vendégeket, mialatt haladunk pontról pontra az esküvői menetrendben.

Esküvői ajándékátadás

Az esküvő során számos lehetőség adódik az ajándékátadás időzítésére. Nézzük meg, melyek a legnépszerűbbek. Ha nem terveztek lagzit, vagy csak szúk körben, akkor készüljetek arra, hogy a vendégsereg a gratuláció során az anyakönyvi hivatalban vagy a templom előtt adja oda a nektek hozott virágot és borítékot.

A menyasszonytánc vagy a tortavágás előtt

A lakodalom alatt a menyasszonytánc előtt, vagy a Debrecen környéki szokást követve a tortavágáskor szokták átadni az ajándékokat. A tánc előtt megkapjátok az ajándékot, és egy segítőtök elhelyezi, miközben az újabb és újabb rokonokkal és barátokkal táncra perdültök.

A tortázás előtt is hasonlóan működik a folyamat, azaz a gratuláció és az ajándékátadás után nyújtja át a tortaszeletet egyikőtök, míg a másik a közeli asztalra helyezi a kapott tárgyat vagy borítékot.

Ezen alkalmak praktikusabbak, mint a különálló ajándékátadós program, mivel így nem kell még egyszer sorba állnia és várakoznia a násznépnek, és egyszerre két dolgot is letudhattok, praktikusan, elegánsan. Az ajándékátadás időpontját a ceremóniamester előre felkonferálja, így a vendégek tudják, hogy mikor szeretnétek azokat átvenni.

Hova rakjátok az ajándékokat?

A legtöbb vendég borítékkal készül, így nem foglalnak sok helyet, egy díszes kosár tökéletes arra, hogy ne kallódjon el semmi sem, viszont a kevés tárgyi ajándéknak érdemes előre egy kis asztalt kialakítanotok, ahova könnyedén elhelyezhetitek a kapott meglepetéseket.

Akármelyik megoldás mellett döntötök is, ceremóniamesterként örömmel beszélem át veletek az esküvő ezen részletét is. Az elérhetőségeimet itt megtaláljátok.

Hogy ne legyen totál káosz a lakodalom, érdemes ceremóniamestert fogadni. Egy jókor időzített ajándékozás megelőzi a kihűlt húslevest :)