Milyen az jó esküvői bevonuló zene?

2020.08.24

Az esküvői bevonuló zene a szertartás esszenciális eleme. Minden menyasszony és vőlegény szeretne különleges benyomást kelteni, amikor besétálnak a házasságkötő terembe, így érdemes a zeneválasztásra is megfelelő időt fordítanotok. Az alábbi posztban sorra vesszük, hogy mit érdemes átgondolnotok a dal kiválasztásánál, és bemutatunk nektek néhány kiváló zenét, melyet érdemes megfontolnotok a bevonuláshoz.

Hogyan válassz jó esküvői zenét?

Mindenkinek más az ízlése, még a párok tagjainak is, így felettébb fontos, hogy egyezségre jussatok. Mindenképp olyan dalt (vagy dalokat) válasszatok, melyet mindketten kedveltek, így évekkel később is majd örömmel hallgathatjátok meg újra és újra, felidézve a nagy nap eseményeit egy pohár bor mellett.

Ne a vendégeknek, magatoknak válasszatok. Valamit, amihez kötődtök és van róla közös emléketek. Valamit, ami szerettek.

Komolyzene? Pop? Rock? Alternatív? Magyar vagy külföldi előadó? Ezt mind rajtatok áll, hogy melyiket szeretnétek. A ti napotok, minden rólatok fog szólni, így a zene is rólatok, nektek szól majd.

Egy vagy két dal?

Az egyik leggyakoribb kérdés, ami fel szokott merülni az esküvői bevonuló zene kiválasztásánál, hogy a párok ugyanarra a zenére, vagy a saját zenéjükre vonuljanak be. Igazából nincs erre kőbe vésett szabály. Ha nincs közös kedvencetek, vagy inkább különféle dallamokra szeretnétek bevonulni a terembe, akkor érdemesebb lehet, két zenét választanotok.

Lehet-e zene a szertartás alatt is?

A másik gyakori kérdés, hogy szólhat-e a kedvenc dalotok a szertartás alatt. Ezt változó. Abban az esetben, ha szeretnétek saját zenét, és ez (legtöbbször) lehetséges is, akkor mindenképp instrumentális számokat válogassatok össze. Ez egyrészt nem zavarja az anyakönyvvezetőt a beszéde alatt, és a ti eskütök és a boldogító igenek alatt sem fog "véletlenül" valaki beleénekelni a várakozással teli meghitt csendbe.

Milyen esküvői zenéket érdemes még kiválasztani?

A bevonuláson elhangzó dal mellett választhattok szülőköszöntő zenét, kivonuló zenét, aláíró zenét és zenét a pezsgőzés, valamint a gratuláció idejére is. Amennyiben ezekre nincs energiátok, a DJ-tek is tud ajánlani nektek valamit, ami hozzáillik az esküvőtök stílusához.

7 Esküvői zene, melyekkel nem lőhetsz mellé, ha ezekből választasz

Ha egy kis inspirációra van szükséged, akkor hallgassátok meg az alábbi zenéket, hogy utána könnyebben válasszátok ki a kedvenc esküvői zenéteket a szertartásra.

Bryan Adams - Everything I Do I Does ( It For You )

Egy klasszikus, szerelmes ballada a 90-es évekből, melynek az instrumentális verziója tökéletes esküvői bevonulózene. Talán még emlékeztek, ez volt a Robin Hood betétdala is.

The Piano Guys - Epiphany

Ha instrumentális esküvő bevonulózenén gondolkoztok, akkor mindenképp hallgassatok bele a Piano Guys Epiphany című számába.

Elton John - Can You Feel The Love Tonight

Egy másik klasszikus, ezúttal Elton Johntól, mely az Oroszlánkirály betétdala.

Republic - Szeretni Valakit Valamiért

Hogy a magyar előadók se maradjanak ki a sorból, íme itt egy hazai sláger, mely bevonulózenének is tökéletes.

Calum Scott, Leona Lewis - You Are The Reason (Duet Version)

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence Calum és Leona duettje, a You are the reason.

Demjén Ferenc Most kell eldöntenem

Egy másik magyar klasszikus Demjén Rózsitól, mely tökéletes az esküvői előtti pillanatokra.

Wagner - Wedding March

Komolyzenei klasszikusok is szóba jöhetnek, mint bevonulózene. Wagner Esküvői Indulója tradicionális és nagyszerű választás.