Milyen játékokkal hozzuk meg a vendégek tánckedvét?

2023.08.25

Az esküvők kapcsán szokták mondani, hogy két fontos dolog van, amelyre a vendégek igazán emlékezni fognak: az ételek és a jó hangulat. Előbbihez a megfelelően összeállított menü és egy tökéletes esküvői torta szükséges. Utóbbihoz pedig a jó zene, azaz egy gyakorlott DJ vagy egy esküvői zenekar. Emiatt is olyan fontos körültekintően kiválasztani a zenei szolgáltatótokat, hiszen ő fogja megalapozni a jó hangulatot. Azonban még egy tökéletes zenekarral vagy DJ-vel is előfordulnak olyan időszakok, amikor a vendégek nem akarnak táncolni. Erre ceremóniamesterként nekem kell felkészülnöm, hogy az ilyen időszakokat kitöltsem játékkal, vagy a hangulatot addig pörgessem, amíg meg nem telik a tánctér. Az igazán profi ceremóniamester pedig a kettőre együtt képes. Ebben a cikkben tehát hoztam nektek három olyan játékot, amely után garantáltan tele lesz a tánctér. Nézzük tehát, hogy milyen játékokat vethettek be ti is a nagy napotokon.

Esküvői táncpárbaj

Ennek a lényege, hogy a fiúk és lányok külön csapatként megmutassák, melyikük táncol jobban. Különféle zenéket indítunk el körülbelül 30 másodperces váltásokkal. Ezek alatt a rövid szakaszok alatt táncolhatnak felváltva a fiúk és a lányok egymással szemben felsorakozva. Természetesen a tánc önkéntes, azonban aki nem vesz részt, azt lelkesen invitálom, hogy álljon be amögé a csapat mögé, akit ügyesebbnek gondol. Ezzel még a kevésbé bátrakat is a tánctérre lehet csalogatni. A végére az egész násznép felpörög és már nem is lesz probléma a tovább tánccal.

Minion prize táncjáték

Ez a játék az egyik nagy kedvencem, hiszen saját szerzemény, amely nevét a mindenki által ismert Minion plüssfiguráról kapta. Lényegében a székfoglalós játék ellentéte, amely szórakoztató játékkal hozza ki mindenkiből a tánckedvet. Kezdetnek a részt vevők egy körbe összegyűlnek. Majd elindítjuk a zenét, amelyet a székfoglalóhoz hasonlóan időről-időre megállítunk majd. A zene megszólalásakor el kell kezdeniük egymásnak dobálni a plüssfigurát. Minden megálláskor az esik ki, akinél a figura éppen van. A végén egy ember marad, a győztes, akinek nyereménye a plüss figura lesz.

Limbózás

Azt gondolom, hogy ez senki számára nem ismeretlen – azonban esküvőkön keveseknek jut eszébe. Pedig elképesztően jó hangulatot eredményez, azok számára is akik részt vesznek, és azoknak is, akik csak nézik és videózzák. Az ügyességi játék lényege, hogy a feltartott rúd alatt kell hátrahajolva áttáncolni. A nehezítés, hogy a rudat egyre alacsonyabbra engedjük, és az győz, aki a legalcsonyabbra helyezve is át tud alatta táncolni. Ehhez a lécet természetesen én biztosítom, tehát nektek semmi teendőtök nincs ezzel kapcsolatban.

Az esküvőkre mindig számtalan játékkal készülök, melyeket a párokkal történő egyeztetés során természetesen át is beszélünk. Teljesen a ti igényeitek alapján alakítjuk ki, tehát ha van egy nagy kedvencetek, azt mindenképpen hozzátok – ha pedig valamelyik nem annyira illik hozzátok, nyugodtan ki lehet hagyni. A játékok időzítése és felkonferálása során mindigi figyelek a násznép hangulatára – tehát amikor alapból is szuper a hangulat, azt nyilván nem szakítjuk meg egy játékkal. Ezek a kis szórakoztató elemek igazából azokra az időszakokra vannak, amikor esetleg egy-egy program között 20-30 perc szünet van. Valamint, amikor megérzem, hogy a hangulat kicsit alább hagyott. Amennyiben tehát ti is szeretnétek felkészülni ilyen esetekre, az esküvői játékok között bátran keressetek kedvetekre való lehetőségeket.