A Mr. és Mrs. játék

2020.04.10

Esküvők, lakodalmak kedvelt játéka a mister és missis játék. Ennek az esküvői játéknak az a lényege, hogy kiderítsük, mennyire ismerik egymást a fiatalok. Úgy gondolom, legalább a jegyesség ideje alatt volt idejük egymást, egymás múltját és jövőbeni terveit, vágyait megismerni.

Ahogy ismerheted még ezt a játékot: cipőemelgetős játék. Többen házaspárbajnak hívják, ugyanis pár évvel ez előtt az egyik hazai tévécsatornán Házaspárbaj címmel celeb párok versenyeztek egymással és ebben a műsorban volt egy blokk, ami ez a Mr & Mrs játék volt. Az eredeti Mr & Mrs játék egyébként nagy sikerű tévéshow volt, amit 1964-1988 között sugárzott egy angliai tévécsatorna.

Hozzávalók:

Szükség lesz 1-1 tárgyra, ami a menyasszonyt (ifjú feleséget) és a vőlegényt (ifjú férjet) jelképezi.

A legismertebb a cipők emelgetése, mindig azt, amelyikre illik a válasz, így négy féle reakciót lehet adni:

1)menyasszonyra
2)vőlegényre
3)mindkettőjükre
4)egyikre sem
Ha egyforma cipők lendülnek a magasba, vagy maradnak lent, akkor jár a pont és a taps. Ha különbözőképpen gondolták, akkor pedig magyarázatot érdemes kérni, és a legtöbbször vicces helyzetek adódnak. Nagyokat tudunk ilyenkor mindannyian derülni.

Az emelős tárgyak lehetnek még:

rózsaszín - kék lufi
piros-kék szív kartonból
női fej, férfi fej kivágva, pálcára ragasztva
hobbijaikra jellemző tárgyak (lásd fotó)
kedvenc csokijuk
virág vs. borosüveg (vagy sör vs. bor)
teniszlabda - focilabda

Egy esküvőn nem érdemes többet kérdezni, mint 20, mert egy idő után kezd unalmassá válni. A legideálisabb ha 10-20 kérdéssel dolgozunk, és úgyis látjuk a társaság dinamikáján. A többől mindig lehet visszavenni, így azért jó ha fel van írva sok kérdés :)

Akkor lesz a legcsattanósabb, ha maximum 10-15 perc alatt le tudjuk játszani, felkonferálással és beszólásokkal. Átlag fél perc jut egy kérdésre.

Forrás: eskuvottervezunk.hu / vofelymegoldas.hu