Tűzzsonglőrök az esküvőre – akár nyitótánc helyett is

2020.09.17

Szeretnétek valami igazán egyedit az esküvőtökre? Gondolkoztatok azon, hogy milyen lenne egy látványos előadással meglepni vendégeket, de nem akartok egy zenekart vagy énekest meghívni? Semmi gond, van más lehetőség is. Tűzzsonglőrök! A tűzzsonglőrök fellépése az esküvőn garantáltan az est (egyik) fénypontja lesz, és akár a nyitótánc helyett is bevethetitek a tüzes produkciót. 

Tűzzsonglőrök az esküvőn

Hogyan zajlik a tűzzsonglőrök fellépése? Miből áll a produkció és mit kell figyelembe venni, ha szeretnének meghívni egy tűzzsonglőr csapatot az esküvői program színesítésére? Elmesélem, milyen volt a legutóbbi fellépés, amit láttam, és összeszedtem néhány egyéb fontos tudnivalót is arról, amit érdemes szem előtt tartanotok, ha hasonlóban gondolkodtok.

A szikrázó előadás

Ceremóniamesterként számos egyedi, remek esküvői megoldást látok és különféle sztárendégekkel és előadókkal is gyakran lehetőségem nyílik találkozni. 2020 júliusában az egyik általam levezetett esküvőn a Lobbanáspont Tűzzsonglőr Csapat Parázs-Varázs performanszát követhettem végig, és el kell mondjam, nagy sikert aratott a násznép és az ifjú pár körében is.

Az előadócsapat kifejezetten esküvői előadásokra specializálódott, így tökéletesen beleillett a programjuk a meghitt esküvői légkörbe. A két tűzzsonglőr először egyenként adott elő az egyre tüzesebben égő eszközökkel elvarázsolva a publikumot, majd egyszerűbb és komplexebb mozdulatokat kombináltak miközben mindenki érdeklődően és csodálattal figyelte az előadásukat.

A koreográfia látványos volt, a tűz- és láng effektek mellett LED lámpákkal is számos szerelmi és esküvői szimbólumot is kirajzoltak, majd az előadás csúcspontja következett. Egy, a mennyasszony és a vőlegény monogramját megjelenítő szív alakúfeliratot lobbantottak lángra, ezzel jelképezve az örök tüzet, melyet a szerelmük megtestesít. A bevállalósabb párok akár maguk is tarthatnak egy-egy lángoló pálcát - de a friss házasok bevonása opcionális eleme a produkciónak, ha nem szeretnétek, maradhattok a pazar előadás szemlélői.

Nyitótánc helyett

A tűzzsonglőrök fellépését érdemes a nyitótánc elé időzíteni, vagy akár a helyette is beiktatható, ha szeretnétek a táncot kiváltani ezzel különleges programmal. Bár a nyitótánc az esküvők szerves része, akadnak olyan párok, akik nem szeretnének táncolni, és a tűztánc egy remek alternatívát kíván erre is.

A vacsora után már kellően sötét van akár egy nyári esküvőn is, így a produkció sokkal hatásosabb és látványosabb, mintha világosban lenne.

Milyen hosszú az előadás?

Általában 20-30 percet tesz ki a produkció, de ezt igény szerint lehet változtatni hosszabbra és rövidebbre is.

Mekkora hely kell hozzá?

A tűzzsonglőrök produkciója helyigényes, legalább 6x6 méteres nyílt, szabadtéri terület szükséges hozzá, de a nagyobb még jobb. Fontos, hogy ne legyenek fák vagy egyéb tűzveszélyes tárgyak a közelben, és a terep vízszintes legyen. Ezeket mindenképp kalkuláljátok bele a lagzi helyszínének kiválasztásakor, mert nem minden étterem tudja biztosítani az ehhez megfelelő feltételeket.

Technikai és egyéb igények

A fellépéshez természetesen szükség van hangfalra, ahonnan a zene szólhat. Ez nem minden esetben biztosított az előadók által, így ezt érdemes tisztázni már az elején, hogy kinek a feladata a technika biztosítása. Ezenkívül az előadóknak szüksége szokott lenni egy szobára is, ahol átöltözhetnek, sminkelhetnek és felkészülhetnek a fellépésre.

Most már mindent tudtok ahhoz, hogy mire kell előre figyelmet fordítanotok, ha szeretnétek egy még forróbb estét teremteni a lakodalmatokon. Nincs is más dolgotok, mint visszaszámolni a napokat az esküvőtökig és a mindenkit meggyönyörködtető tűzzsonglőr produkcióig!