Ősszel esküvő? Színpompásan jó ötlet! - II. rész

2020.06.09

Az előző cikkben már elkezdtük felgöngyölíteni az avarral behintett, őszi esküvő mellett szóló érveket, s most folytatjuk tovább, mert hogy vitathatatlanul ez az évszak a színpompás kreativitás periódusa, ami lélegzet elállító módon nyilvánulhat meg a boldogító igen kimondása közben.

Az arcokra bájos pirosságot csipkedő szél és a hűvösebb levegő kettőse garantálja, hogy menyasszonyként nem fogod az első fél órában leizzadni a nehezen, nagy munkával felvitt sminkedet. Elfelejtheted az átázott ruhadarabokat, a gyöngyöző homlokokat és a fullasztó levegőtlenséget.

Az ősz kellemes időjárással, és szabadsággal ajándékozhat meg, így még a tánc perceibe is nagyobb hévvel vetheted bele magadat. Ráadásul a hűsítő alkoholos kortyok sem szállnak azonnal a tikkadt torkú vendégek fejébe. Legalábbis, ha az érték mellé mérték is társul.

Mi az, amit a legjobban szeretnek az emberek a kiülős helyeken ősszel és télen? A forró italokon túl a pokrócokat és azt, hogy a friss közeget élvezve, mégis becsavarhatják magukat a melegséget adó takarókba. Te is bátran élhetsz ezzel a lehetőséggel, bizonyos, hogy sikert arat majd az elképzelésed. Különböző, hangulatos fűtési megoldások közül is válogathatsz, ha kint kívánod megünnepelni egybekeléseteket, ezzel tovább fokozva az amúgy is egekig szárnyalóan romantikus érzések hevét.

A menyasszonyi ruha úgy csodálatos, ahogyan van, de a még több csipke, a még hosszabbra nyúló ujjak, vagyis a kifejezetten őszi viselet sokkal több díszítést enged szóhoz jutni, pusztán azon egyszerű oknál fogva, hogy több anyag áll a kreatív megvalósítás rendelkezésére.

A ruhák, legyen szó a koszorús lányok öltözékéről, vagy a te esküvői szettedről - színeinek kiválasztásánál nem kell megragadnod a hagyományos alternatíváknál, hanem nyugodt szívvel merítkezhetsz az őszi paletta népszerű tagjaiból, melyek így soha nem látott bájjal ajándékozhatják meg a remekbe és testekre szabott ruhaneműk viselőit.

A helyzet az, hogy az egybekelés időpontjának kitalálása az egyik legnehezebb feladat. Sokan ragaszkodnak a tavaszi, vagy nyári variációkhoz, viszont ezek esetében feltétlenül számolni kell a nyaralásokkal, az iskolai, óvodai programokkal, a munkahelyi megkötöttségekkel, amik bizony közbeszólhatnak, a vendégsereg létszámának tekintetében mindenképpen.

Ezzel szemben az ősz a lehető legnyugalmasabb periódus ebből a szempontból: még nem indulnak be a karácsonyi menetek, a gyerekek éppen beleszoknak a sulis körforgásba és a szabadságolások ideje is szépen-csendben leköszön, tehát könnyebb a szabadidővel zsonglőrködni.

Mindennek tetejében kár lenne tagadni, hogy az őszi esküvő egyedi és nem sűrűn látott választás. Oly sokan ágálnak a nyár mellett, pedig az ősz színpompájával kecsességet, egyéniséget és utánozhatatlan élményeket sodorhatsz az életedbe, a faleveleken kívül, természetesen.

Ráadásként, hogy a pénztárcádhoz is szóljunk néhány szót: a csúcsidőszak leteltével a különböző szolgáltatások, helyszínek nem egyszer a nyárinál jóval kedvezőbb anyagi feltételekkel érhetőek el, azaz nem keveset spórolhatsz, ami a kiadásokat illeti, ha az őszre szavazol, miközben számolatlan pozitívummal és szemeket gyönyörködtető szépséggel hintheted be életed legboldogabb napjának díszleteit.