Az őszi esküvő hangulatát fokozhatja a különleges dekoráció

2020.06.11

Ősszel esküvő? Színpompásan jó ötlet! - III. Rész

Az őszi esküvő hangulatát fokozhatja a különleges dekoráció, a meseszép természetben mesés fotók készülhetnek, míg helyszínt és szolgáltatókat is könnyebben találhattok.

Ahogyan azt megígértük, folytatjuk az őszi esküvő melletti érvek felsorakoztatását. Ugyanis jócskán akad még érvünk az ezernyi árnyalatban pompázó díszes falevelek, a szemet gyönyörködtető asztali dekorációs elemek, a magukat puha pokrócokkal melegítő és forró italokat kortyolgató vendégek, valamint a különleges menyasszonyi ruha mellett is.

Nagyon is tudjuk még folytatni az indokok felsorolását azzal kapcsolatban, hogy miért pont ebben a meghitt periódusban mondjátok ki egymásnak a boldogító igent. A nem titkolt szándékunk tehát bővíteni a számotokra szóba jöhető dátumokat azáltal, hogy kedvet csinálunk egy felejthetetlen őszi esküvőhöz.

Nagyságrendekkel könnyebb dolgotok lesz a szervezéssel

A legtöbb menyasszony és vőlegény csakis kizárólag szikrázó napsütésben és könnyed nyári öltözékben képzeli el a Nagy Napot, ezért az esküvői szezon csúcsidőszaka május elejétől szeptember közepéig tart. Ennek következtében ebben a periódusban gombostűvel is nehéz megfelelő helyszínt, vagy megbízható szolgáltatókat találni.

Viszont ha őszi időpontot választatok, azzal egycsapásra könnyebbé válnak a szervezési feladatok. A kereslet csökkenésével hirtelen szabaddá válnak a festői helyek, egyszerűbben szerződtethettek megbízható fotóst és videóst, miközben a hangulatról kiválóan gondoskodó ceremóniamester megtalálása sem lehetetlen vállalkozás.

A cukrászoknak sokkal több ideje lesz kifejezetten az igényeiteknek megfelelő ízletes süteményeket és lélegzetelállító menyasszonyi tortát készíteni, emellett pedig virágosból is könnyebben találtok majd olyat, aki szemet gyönyörködtető kompozícióval rukkol ki az esküvőtök csodás napjára.

Több pénzetek marad a nászútra

Ahogy a házasodni kívánó párok száma szép fokozatosan csökken, úgy kényszerülnek alacsonyabb árakon dolgozni az esküvői helyszínek, valamint az egyes szolgáltatók is. Így lesz az őszi esküvőtök nemcsak a látvány és a hangulat miatt felejthetetlen emlék, hanem mindemellett még pénztárca kímélő esemény is.

Például a rendszerint leginkább fajsúlyos költség elemként felmerülő helyszín, illetve menü és italválaszték kapcsán nem lesztek zsebmetsző megoldásra kényszerítve. Az éttermek és pihenőparkok sokkal inkább rá lesznek kényszerülve, hogy kiszolgálják az igényeitek.

Ugyanúgy több lesz az elérhető fotós, videós, ceremóniamester és egyéb szolgáltató is, akiknek egész bátran jelezhetitek, ha mástól némileg jobb ajánlatot kaptatok.

Persze ettől még nem fogtok mindent szinte ingyen megkapni, de egy esküvő szervezése kapcsán minden egyes lefaragott forint sokat nyomhat az esemény összköltségének alakulásában.

A vendégek is jobban ráérnek majd

A nyáron megrendezésre kerülő esküvők kapcsán gyakorta felmerülő nehézség a lemorzsolódás. A meghívottak jó része bizony ilyenkor menne nyaralni, meglátogatná a külföldön élő barátokat vagy családtagokat, és próbálná kihasználni az éves szabadságát.

Az ősz beköszöntével és a normál ritmus beálltával ez már kevésbé jellemző. Elindul az iskola, az emberek visszatérnek a munkahelyükre, és a nappalok rövidülésével párhuzamosan szabadidőből is több áll rendelkezésre.

Ennek megfelelően kevésbé kell majd attól tartanotok, hogy néhány héttel a Nagy Nap előtt sorba jönnek majd a lemondások különféle indokokra hivatkozva.

Olyan esküvői fotók kerülhetnek az albumba, amit mindenki megirigyel

A nyári hónapok során a közösségi médiában tucatszám kerülnek feltöltésre esküvői fotók, a háttérben buja növényzettel, zöld falevelekkel és illatozó virágokkal.

Az ezer színben pompázó őszi erdő pazar hangulatát kihasználva ti viszont különleges fényképekre tehettek szert, amilyenek az ismeretségi körben senkinél nem láthatók.

Az ősz látványos színeivel és különleges hangulatával, a lemenő nap csillogó fényeivel, és a háttérben lágyan lehulló falevelekkel olyan szívet melengető fotók készülhetnek rólatok, amelyek még évtizedekkel később visszanézve is kellemes emlékeket juttatnak majd az eszetekbe.

Konklúzióként, illetve az őszi esküvő ötletével foglalkozó cikksorozatunk lezárásaként leginkább a meghitt hangulatot emelnénk ki. A lassan téli álomra készülő természet ugyanis az egyik legszebb arcát mutatja októberben és novemberben, fantasztikus hátteret szolgáltatva a Nagy Napra.

Ahogyan az esküvői helyszín pompás környezete is kellemesen nyugtató hatással lehet a vendégseregre, úgy lehet maga az esküvőszervezés is sokkal kiegyensúlyozottabb egy őszi ceremónia esetében.