Ősszel esküvő? Színpompásan jó ötlet! - I. rész

2020.06.08

A falevelek szépen-komótosan, vagy ha a szél sietteti őket, akkor őrült rohanásban hullanak tova, a földre leérve megannyi árnyalatban: barnában, bordóban, sárgában, zöldben pompázva. Az avarszőnyeg, mely ilyenkor a lábunk alatt ropog szépségével és illatosságával szinte bódítóan hat.

Akárcsak az őszi esküvő ötlete. Ha eddig tartózkodtál tőle, akkor íme néhány indok, ami arra sarkallhat, hogy vesd bele magad, nos nem az avarkupacba, bár ez sem rossz variáció, sokkal inkább a házasodás művészetébe.

Nem véletlenül a látványos őszköszöntő képek idézésével indult a cikk, mivel ez az árnyalati gazdagság, ami ebben az időszakban teret hódít, az esküvő ceremóniájában is főszerephez juthat. Bátran nyúlhatsz a paletta olyan színei után, melyek lehetséges, hogy nyáron nem jutnának eszedbe.

A bordó, a narancs, az arany vagy a kék külön-külön világ, s ezeket a dimenziókat egyetlen telitalálatos elképzelés nyomán egységessé varázsolhatod.

Az asztali dekorációk teljesen új értelmezést nyerhetnek egy-egy díszítőelem tudatos beiktatásával. A vadgesztenye, a makk vagy éppen néhány még el nem sárgult, de szivárványban úszó falevél felteheti az i-re a pontot.

A táj szépsége lenyűgöző, ami a fotózás szempontjából soha vissza nem térő lehetőség. Persze amikor beköszönt a hűvös és a talaj menti fagyok észrevétlenül bekúsznak a talpunk alá, akkor érdemes esőnappal is számolni, tehát rossz idő esetén utólagosan is repülhetnek azok a kismadarak, mégpedig szemeket gyönyörködtető környezetben.

Az erdők ebben a periódusban olyan öltözéket kapnak, ami ámulatba ejtően csodálatos, és szavakkal le nem írható. Ha a természet közvetlen közelsége túlságosan távolinak tűnik a számodra, akkor egy szívednek kedves parkban is beleszagolhatsz a mámorítóan édes illatokba, mindezt a kamerák kereszttüzében, ha úgy kívánod.

A menyasszonyi csokor vagy vőlegényi kitűző ékes példáivá avanzsálhatnak annak, hogy ősszel akarjátok kimondani a boldogító igent. Rózsa, őszirózsa, dália, bogyók és juharfa levél, kellhet ennél több a vöröses-barnás, narancsos, megszokottól eltérően szép sikerhez? Az igeneken kívül valószínűleg nem. Dekoráció tekintetében legalábbis bizonyosan nem.

A dekor különböző fajtái játékosságot sugallhatnak, s ti magatok is kivehetitek a részeteket az alapanyagok begyűjtéséből: falevelek, ágak, tökök, bogyók, gesztenyék, almák igazán egyedivé varázsolhatják a bennetek megszülető dekoráció tervezetet.

És ha már a szemeket bőven jólakattuk, akkor következhetnek az ízlelőbimbók és azok kényeztetése. Mert hogy az ősz ételek tekintetében is sokszínűséget kínál, felváltva a sablonszerűen ismételt menüsorok tagjait, vadonatúj őszies variációkra.

Az alma és a fahéj, a szilva és a dió keringője mellé a sütőtök számtalan formája: krémleves, zöldségkrém, desszert csatlakozhat és akkor még csak a felsorolás elején járunk.

És hogy mi a legszebb az őszi esküvő előnyeinek taglalásában? Az, hogy hamarosan folytatjuk az érvek felsorakoztatását!