Sztárvendégek az esküvőn: Dante Zenekar

2020.09.15

Az esküvő már önmagában is egy különleges pillanat. Ha a kapcsolatotok például egy koncerten kezdődött, vagy van egy olyan együttes vagy dal, ami meghatározó a kapcsolatotokban, akkor az előadó meghívása az esküvőre, mint sztárvendég garantáltan örök emlék lesz. Egy nemrég levezetett esküvőn a magyar alternatív Dante zenekar biztosította ezt a nem mindennapi élményt a vendégsereg és az ifjú pár részére.

Sztárvendég esküvőre

Egy sztárfellépő nem csak az ifjú párnak nagy öröm, hanem az egész násznép örömét leli a meghívott fellépésében. Ha az ifjú párnak valamilyen fontos, különleges emléke van egy előadóval vagy egy dallal, garantált a siker és örökre szóló emlék egy meglepetésvendéggel.

Mielőtt magáról a zenekarról szó esne, vegyük sorra, hogy miket érdemes tudnotok, és mire kell felkészülnötök akkor, ha egy sztárvendéget hívtok meg az esküvőtökre, vagy ha a legjobb barátotok vagy barátnőtök esküvőjére szeretnétek megszervezni egy vendégelőadó fellépését, melyet majd ajándékba adtok a barátokkal együtt.

Mikorra időzítsd a sztárvendég fellépését

Amennyiben már letettétek a voksotok egy zenekar vagy előadó mellett, akkor azt is el kell döntenetek, hogy mikorra időzítsétek a sztárvendég fellépését. A két leggyakoribb opció a vacsora befejezése, illetve a tortavágás utáni percek.

Az első megoldás segíthet megteremtenie a buli hangulatát. Ki ne szeretne egy híres zenekarra, élőben táncolni? Az éjféli torta után pedig a már meg-megfáradó násznépnek adhat új löketet a meglepetésvendég felbukkanása a további ünnepléshez. Ha egy humoristát kérnétek fel zenekar helyett, akkor akár a vacsora idejére vagy annak végére is időzíthetitek az érkezését.

Kisebb zenekarok egyszerűbben igent mondanak egy privát felkérésre, de idő, kitartás és pénztárca függvényében nem csak híresebb előadók, de akár külföldi zenekart is meg lehet hívni sztárvendégnek. Az idei évben a nagy rendezvények lemondása miatt a sztárvendégek meghívása nem is olyan bonyolult procedúra, mivel sok más koncertjük elmarad.

Előkészületek

Az időpont kiválasztása már csak apróbb részlet a sztárvendég fellépését illetően, mivel előtte általában hosszadalmas egyeztetésen kell keresztülmenni a fellépő menedzserével, a vacsora helyszínével, hogy az időzítés és minden előkészület tökéletes legyen. Egy kisebb zenekar esetében ez sokkal gördülékenyebben megy.

A Dante zenekar esküvőre

Bár ismertebb zenekarokkal könnyebb a násznép kedvében járni, például Caramelt vagy Kovács Katit nem kell hosszasan felkonferálni, ráadásul a dalaikat is a többség kívülről tudja, ennek ellenére kisebb zenekarokkal is jó bulit lehet teremteni, csak egy kicsit tovább tarthat, míg a násznép minden tagja ráhangolódik az esetleg ismeretlen előadóra.

A kevésbé ismert Dante zenekar volt a sztárvendég egy július végi esküvőn, melyen ceremóniamesterként tevékenykedtem. A hat tagú együttes tajai Varga-Huszti Máté, Szép Domán, Herczegh Péter, Muhi Áron, Várai Áron és D. Varga Ádám, akik a kötelező gitár, dob és basszusgitár mellett a trombitákat, szájharmonikát, furulyát, kecskedudát, bőgőt is meg-megszólaltatják az előadásaik során.

A zenekar 2018-ban alakult alternatív magyar zenekar, mely specialitása, hogy magyar népzenei motívumokkal, valamint funk, indie és balkáni dallamokkal is díszíti a dalaikat, azaz nagyon egyedi stílust képviselnek. Bár néhány számba beletelt, mire a násznép is megismerkedett velük, utána örömmel hallgatták és táncoltak az egyedi dallamokra, és ezzel a banda is hozzájárult a lakodalom fergeteges hangulatához.

Jó készülődést és mulatást kívánok!

Sztárvendégek az esküvőn: Tankcsapda Zenekar

Ki ne szeretne a kedvenc bandájával együtt bulizni a nagy napon? Egy nyári esküvőt tett feledhetetlenné a Tankcsapda két tagja.