Az ideális templomi esküvő: üllői katolikus templom

2020.06.04

A magyar házasságkötési hagyományos egyik legfontosabb része továbbra is a templomi, egyházi esküvő.

Különösen a vallásos családok és párok számára kiemelten fontos a szertartás, ugyanis sokan nevelkednek vallásos kultúrában, és a gyerekeiknek is hasonló elveket szeretnének majd átadni.

Az országban számos templomi esküvői helyszín található, Üllő közelében azonban a Keresztelő Szent János-templom az egyik legjobb választás, ugyanis egy gyönyörű katolikus templomról van szó, mely pont olyan szép, mint évszázadokkal ezelőtt, köszönhetően a modern restaurálási és karbantartási erőfeszítéseknek.

Egy templomi esküvő során kiemelt szerepet kap az, hogy a vallási kötelékek megfelelők legyenek, tehát jó templom, jó pap és a jó ceremónia szükséges. Az Üllői katolikus templomban mindez könnyen kivitelezhető.

A 2225, Üllő, Templom tér 4 címen található templomban egész évben lehet esküvőket rendezni, tehát a templomi esküvőt le lehet tudni bármikor az évben, a lagzi pedig foglalható később nyárra vagy tavaszra. A Keresztelő Szent János-templom legutóbb 2013-ban volt felújítva, így gyönyörű, friss külsővel várja azokat a párokat, akik a templomi esküvőt remek környezetben szeretnék lebonyolítani.


Mitől ideális az Üllői katolikus templom? Ingyenes parkolási lehetőség biztosított nagy számú vendégnek a környékén, a templomban pedig 240 ülőhely és 60 állóhely található, tehát bőven elférnek benne a családtagok és ismerősök egyaránt.

Az egyhajós templom 1752-ben épült egy speciális homlokzat előtti toronnyal, és az építmény érdekessége a hagyományos kunkereszt, amit körmeneteken hordoztak a török hódoltság idején a szertartások során a papok. A templom belsejében egy csodaszép csehsüveg-boltozatot találunk, mely 1843-ban klasszicista stílusban készült és található benne egy főoltárkép, mely Krisztus megkeresztelését ábrázolja. A mellékoltárok és a szószék erősen díszített, pompás barokk stílusban készült.

A templomban számos további figyelemre méltó látványosság található. Ilyenek az igényesen kialakított szószék, a keresztelőkút és a sekrestyeszekrény.

Az országban található templomi esküvői helyszínek között egyértelműen kiemelkedik a Keresztelő Szent János-templom, ahol esküvőt tartani praktikus és emlékezetes.

Érdemes időben kapcsolatba lépni a szervezőkkel, hogy a ceremóniát, a papot és mindent le tudjunk egyeztetni az esküvő előtt. Számos vallási közösség biztosít már tanfolyamokat, melyek felkészítenek minket az egyházi esküvőkre. Érdemes ezeket is megérdeklődni!