A weboldalam alkotásának története...

2020.04.22

Sok időbe telt, amíg eljutottam addig, hogy eme sorokat megírjam. Lássuk is miért.

2019-ben, amikor friss ceremóniamesterként megszereztem oklevelem úgy gondoltam először elég lesz ha a "magán" profilommal majd esküvői Facebook csoportokban posztolok. Ez egy darabig talán elég is, azonban jó bornak is kell a cégér.

Így hát ősszel elkezdtem weboldalkészítő cégekkel felvenni a kapcsolatot. Rendszerint 50 és 200 ezer forint közötti ajánlatokat kaptam, amik még a webszövegezést nem tartalmazták. Ezek még 50-100 ezer forintba kerültek volna.

Úgy gondoltam, majd akkor később elkészíttetem a weboldalam. Addig meg folytatom tovább, és készítek inkább egy céges Facebook oldalt. Ez el is készült, azonban nem éreztem teljesnek, de "💰kedvem💰" sem volt negyedmilliót kiadni egy komplett webszájtra.

Kaptam ismerősöktől is rengeteg ajánlatot, hogy "hú, én megcsinálom neked csak ennyiért" , illetve "mivel régi barátok vagyunk, neked adok részletfizetést" - De ezekre kis vacilálás után, tudatosan mondtam nemet.

Miért?

Mert régi jó lecke, hogy ismerőstől az olcsóbb drágább. A baráti viszonyra való tekintettel nem csinálják meg időben a munkát, vagy nem olyan minőségben - hisz félig baráti szívesség / félig üzleti kapcsolat határmezsgyéjén mozog ilyenkor egy igénybevett szolgáltatás.❗ Ezért nem jó, ha a család jó barátját jelöljük ki pl. ceremóniamesternek is.❗

Aztán végül úgy döntöttem, hogy megépítem a weboldalam magam. Neki is ültem, és egy hétvége alatt szétnéztem honlapépítő cégek között. Wix / Weebly / Site123 - és még sorolhatnám. Mindent végignéztem. Végül egy nyelvű weboldalkészítő mellett döntöttem, a Webnode-nál. DJ Kollégám, Rigó László javaslatára.

Most már tapasztalatból mondom, hogy egy kellemes hétvégi napot rászánva, teljesen 0-ról kezdve felépíthető ma már egy profi kinézetű weboldal. Koncepcióm nem volt. Csak elkezdtem böngészni az elérhető sablonok között, és először a 100-ból kiválasztottam 10 szimpatikust, amelyiknek tetszettek a színei és betűtípusai. Utána képzeletem használva elkezdtem vizualizálni a sablonokon a saját kontentem. Tele is lett a fejem. Elmentem ki a szabadba, a friss levegőre, kicsit hagytam állni a dolgokat. Sétáltam egyet. Addig a számítógépemen meg volt nyitva a 10 potenciális weboldalkinézet....

Majd ahogy visszaértem tiszta fejjel, csak ráböktem egyre megérzés alapján, és végül összeraktam a https://www.gombosdaniel.com/ - ot.

Mindig egy döntést kell meghozni, a soron következőt.

Ha pénzed van több, weboldalt veszel. Ha időd van több, építkezel. Ez általában egy esküvő szervezésénél is igaz. A legfontosabb mégis úgy érzem, az arany középút megtalálása.

Ami szuper hír, hogy rengeteg Esküvői sablon is van Webnode-on, amit Ti, párok is tudtok használni, hogy esküvőtöknek egy weboldalt készítsetek, pl:

De erről majd a következő bejegyzésemben írok nektek holnap...