Bohém esküvői stílus, egy bohém ceremóniamestertől

2022.03.24

Ahogy azt már az esküvői stílusok áttekintésekor is olvashattátok, hogy a bohém stílus alapja a színesség és vidámság. Azon párok választják előszeretettel, akik a hagyományostól eltérő, saját személyiségüket tükröző esküvőt szeretnének. Ezen stílus választásával bátran játszhattok majd a különböző stíluselemekkel, színekkel és anyagokkal - a végeredmény pedig egy elképesztő hangulatú este lesz. Ha tehát magadra ismertél ebben a leírásban, akkor nézzük meg közösen, hogy milyen is lesz az álomesküvőd bohém stílusban!

Általános stílusjegyek

A bohém stílus - ahogyan említettem - az egyediségről, életvidámságról szól. Nagy előnye, hogy nincsenek meghatározó elemek, melyeket mindenképpen tartanotok kell - tehát teljesen az egyedi igényekre szabható. Általánosságban az élénk színek és a drága dekorációtól való elszakadás jellemzi. Tehát ez lényegében a modern és elegáns esküvő letisztultságának szöges ellentéte. Ezen kívül azonban teljesen rátok van bízva, hogy mit hoztok ki belőle. Nyugodtan keverhetitek a stílusokat, legyen szó rusztikus elemekről vagy tengerparti, mediterrán hangulatról. Valamint - természetközeli hangulata miatt - a greenery elemeket is behozhatjátok az összképbe. Tehát bátran használhattok különböző zöld növényeket a terem- és asztal díszítésekor.

Helyszín

A bohém stílus ugyan egy igazi színkavalkád, vannak azonban közös jellemzők. Ilyen a helyszín is, hiszen bohém esküvőt szinte minden esetben kültéri helyszínen szokás tartani. Ezen túl azonban nincsen megkötés, legyen szó tópartról, erdőről vagy akár tengerpartról. Így nagyon szépen tudjátok majd a dekoráció során is felhasználni a természetben megtalálható lehetőségeket. Tehát bátran dekoráljátok a ceremónia helyszínén található fákat is lampionokkal vagy fényfüzérekkel. Mindezt pedig még tovább erősíthetitek, ha a rusztikus stílusból is hoztok valamennyit, például fa asztalokkal és székekkel.

Dekorációs elemek

A fentiek alapján talán már kezditek érezni a bohém stílus lényegét. Dekorációs elemeket tekintve igazán szabad kezet kaptok. Keverjétek bátran a színeket és stílusjegyeket. Azonban fontos, hogy a dekorációs elemek kiválasztásakor figyeljetek az összhangra - hiszen néha a kevesebb több. Érdemes tehát a színeket és anyagokat nagyjából összehangolni, hogy ne legyen túl nagy az összevisszaság. Ezen felül tényleg rátok van bízva, hogy mit találtok ki. A dekorációban kiemelt hangsúlyt kapnak a virágok, tehát ezzel semmiképp ne spóroljatok. Gyakoriak továbbá a fényfüzérek, lampionok, színes függönyök, álomfogók és szőnyegek is. Valamint sokszor keveredik a vintage stílussal, tehát akár egy régi biciklit vagy bőröndöt is feldíszíthettek majd a helyszínen.

Az asztaldekorációt tekintve szintén ne spóroljatok a virágokkal - legyen szó zöldekről, vagy akár szárított csokrokról. Továbbá, bátran használjatok ásványokat, köveket, színes étkészletet is. Ezen kívül pedig a fa elemeket is kipróbálhatjátok, akár kis facsipeszekről vagy fa asztalszámokról legyen szó.

Meghívó, ültetés rend, irányító táblák

Már ezekben a részletekben is jó, ha megjelennek a bohém stílusjegyek. Nyugodtan választhattok természetesebb anyagokat, de akár a csipke is szóba jöhet. A táblák terén pedig érdemes a hagyományos fát választani, amely erősíti majd a természetközeli hangulatot. Akár használhattok festő állványt, régi létrát vagy ajtót is a különböző tájékoztató táblák tárolásához, mind nagyszerűen mutatnak majd a szabadban.

Menyasszonyi ruha, öltöny és kiegészítők

A bohém és a rusztikus vagy vintage stílusú esküvői ruhák között nincsen éles határ, a stílusok kicsit összemosódnak. A hagyományos, abroncsos és csillogós királylány ruhák helyett az egyszerűség a fő jellemző. Legfontosabb stílusjegye a laza fazon, a virág motívumok és a csipke - ezen túl azonban számos formában találsz majd ilyen ruhát. A színét tekintve pedig szintén nem kell a megszokott fehérhez ragaszkodnod. Számos darabot találsz majd ekrü, tojáshéj, vagy akár még púder színben is. Kiegészítők terén pedig nagyon gyakori a szintén hagyománytól való eltérés. Tehát a fátylak és csillogó hajdíszek helyett egy virágos fejkoszorú sokkal jobban passzol majd. Cipő tekintetében pedig a magassarkút a balerina vagy a saru váltja fel, amely praktikus okokból is sokkal előnyösebb - hiszen ahogy már említettük, bohém esküvőt általában szabadban tartanak.

A vőlegénynek szintén nem kell a megszokott fekete öltönyhöz ragaszkodnia. Bohém esküvő esetében gyakran láthatjuk a vőlegényt barna színekben, esetleg mintás nyakkendővel és nadrágtartóval.

Továbbá, a koszorúslányok számára sincs egységes megkötés. Akár mindegyikük viselhet eltérő színű ruhát - ebben az esetben viszont törekedjetek az egységes fazonra. Valamint érdemes a dekoráció színével összhangban kiválasztani a ruhákat.

Apró részletek

Amennyiben ezt a stílust választjátok a nagy napotokra, fontos, hogy az apróságok is mind harmonizáljanak az összhatás kedvéért. Mire is gondolok itt? Érdemes a zenék terén, a kreatív fotózás hátterénél, a desszertasztalnál mind-mind a bohém hangulatot visszaadni. Zene esetében nagyszerűen illik majd egy zenekar, akik tényleges hangszeren játszanak nektek - ez igazán megadja majd az este hangulatát. A kreatív fotózásnál a kellékek és kiegészítők között érdemes beszerezni pokrócokat, szárított virágokat, régi bútorokat. Végezetül a torta vagy desszertek esetében is meg tud jelenni a bohém stílus. Ha tortánál maradtok, akkor a naked - vagy pucér torta illene a legjobban az eseményhez - de bátran választhattok valami hagyományostól eltérőt, például cupcake vagy fánkfalat.

Összességében láthatjátok, hogy a bohém esküvő a leginkább egyedi igényekre szabható. Ha tehát a hagyományostól elszakadva teljesen személyes hangulatot szeretnétek a nagy napotokon, ezzel a stílussal semmiképp sem fogtok mellé. A fenti tippeket és szempontokat megfogadva tökéletes hangulata lesz mind a szertartásnak, mind pedig a vacsorának és a hajnalig tartó táncnak.

Minden párnak megvan a saját maga ceremóniamestere. Én alapvetően a bohém párokat képviselem, vagy akik humorosabbak épp lazábbak. Magadra ismertél?